Markt
2801  Gouda

Dagelijks, wordt gestart vanaf 20 Dec 2023, tot en met 14 Jan 2024.

Aanvang: 09:00 - Einde: 23:00

Uniek! Kom Schaatsen op de unieke Goudse IJsbaan rondom het Stadhuis én beleef de winter op het mooiste marktplein van Nederland

IJspret!
De Goudse IJsbaan rondom het Stadhuis is een jaarlijks terugkerend evenement op de Markt van Gouda en is niet meer weg te denken uit de Goudse winter. Dit oer-Hollandse evenement staat garant voor ijspret voor tienduizenden schaatsliefhebbers. De Goudse IJsbaan is uniek, omdat je rondom het historische stadhuis kunt schaatsen op de Markt midden in het centrum van Gouda. Het is een sprookjesachtig beeld met Anton Pieck-allure. Kleine kinderen zetten hun eerste voorzichtige pasjes op het ijs, jongeren volgen clinics en grootouders zwieren arm in arm over het ijs.

Sfeervolle Koek & Zopie
Naast de Goudse IJsbaan ligt de gezellige Koek & Zopie. Je hebt hier een uniek panoramisch uitzicht op de rode luikjes van het stadhuis en de ijsbaan. Een heerlijke plek om op te warmen na het schaatsen of om te genieten van de spelende kinderen op het ijs.

Entreeprijzen
Tickets zijn online en aan de kassa verkrijgbaar!
Entree € 7,50 | Schaatshuur € 2,50 | Dubbele ijzers € 1,50
Het event is cashless, dus alleen betalingen mogelijk via pin.

Kijk voor meer informatie over ticketing, prijzen, openingstijden en programma op de website.

Data & openingstijden
Woensdag 20 december 2023 t/m zondag 14 januari 2024
Alle dagen geopend van 09.00 t/m 23.00 uur, ook op zon- en feestdagen!*

*LET OP: De Goudse IJsbaan hanteert aangepaste openingstijden tijdens o.a. de Brede School Schaatsweek en oudejaarsdag, actuele informatie via de website goudseijsbaan.nl.

Programma met Side-events!
Van Discoschaatsen op elke vrijdagavond tot speciale norenavonden en van Schaatsclinics tot en met de mascotte GIJS-Fandag! Naast het reguliere schaatsen zijn er leuke programmaonderdelen. Het programma wordt dagelijks op de website van de Goudse IJsbaan bijgehouden.
Kijk hier voor het volledige programma.

Leuk weetje! Jubileum editie | dit jaar 5e jaar rondom
Jarenlang lag er een kleinere ijsbaan tussen de Goudse Waag en het historische stadhuis. Vanaf de eerste editie leefde echter al de wens om de ijsbaan rónd het iconische stadhuis te leggen. In 2017 werd deze droom - met behulp van partners, sponsors en betrokkenen - gerealiseerd. Een ijsbaan rondom het historische stadhuis, dat is tot op de dag van vandaag uniek! Gouda en de rest van Nederland overweldigd door een sprookjesachtige beeld met Anton Pieck-allure. Dit jaar heeft de Goudse IJsbaan dus een jubileum editie, namelijk 5 jaar rondom!