Navigatie

Op en aan het water

Bezoekt u Gouda per schip, dan kunt u aanmeren bij een van de ruim 200 aanlegplaatsen die de stad rijk is.

Kleine en middelgrote schepen leggen aan, aan de Turfsingel, de Gouwe, het Regentessenplantsoen, de Haven en de IJsselkade. Jachten vanaf 12 meter kunnen terecht aan de Turfsingel. Bent u de trotse eigenaar van een historisch schip, voegt u zich dan bij de andere juweeltjes in de Museumhaven. Voor voorwaarden en tarieven neemt u contact op met de havenmeester van de Museumhaven.

Bedieningstijden  De bruggen en sluizen in de Goudse binnenstad worden in het vaarseizoen bediend op de volgende tijden: 16 april t/m 15 oktober ma t/m vr 08.00 - 20.00 uur za t/m zo en feestdagen 09.00 - 18. 00 uur Contact: +31 (0)182-516019 Kijk voor een actueel overzicht, afwijkende bedieningstijden en liggelden op www.gouda.nl.

Mogelijke hinder voor pleziervaart Hollandse IJssel
Van 1 augustus 2017 tot eind maart 2018 wordt de Gekanaliseerde Hollandse IJssel tussen Nieuwegein en Gouda onder handen genomen. Vanwege baggerwerkzaamheden kan er overlast voor de pleziervaart ontstaan bij de Waaiersluis. Om hinder te voorkomen wordt er altijd één vaarweg open gehouden.
Naar verwachting is het gedeelte tussen Oudewater en Gouda eind oktober gereed. In de bijlage "VDB-folder met informatie over baggerproject GHIJ-juli 2017" onderaan deze pagina treft u meer informatie.

Heeft u een vraag of iets te melden over deze baggeruitvoering, mailt u dit dan s.v.p. naar baggerenghij@hdsr.nl.


Havenkaart 2017 Nl Vdb Folder Met Informatie Over Baggerproject Ghij Juli 2017