Achter de kerk 2
2801 JW  Gouda

(0182) 512684

www.sintjan.com

Openingstijden

1 maart - 31 oktober
maandag t/m zaterdag 09:00 - 17:00
1 november - 27 februari
maandag t/m zaterdag 10:00 - 16:00

Op zondagen uitsluitend te bezoeken om kerkdiensten bij te wonen. Vanaf eind april zijn er wekelijks verschillende concerten. Tijden en programma’s kunt u vinden op de website van de Sint-Janskerk.

Lees meer in ons blog

Historisch Gouda (10 oktober 2015)

De eerste vermelding van de Sint-Janskerk is uit 1280, maar de huidige vorm is na de grote brand in 1552 ontstaan. De kerk is vernoemd naar Johannes de Doper, de schutspatroon van Gouda. Met haar lengte van maar liefst 123 meter is het de langste kerk van Nederland. Tevens is de kerk wereldberoemd om haar Goudse Glazen. Deze gebrandschilderde ramen, vooral uit de Middeleeuwen en de Renaissance, tonen je afbeeldingen uit de Bijbelse en vaderlandse geschiedenis.

Audiotour
Wandel in je eigen tempo en hoor alle ins & outs over de beroemde Goudse Glazen met een audiotour. De audiotour (in meerdere talen) is inbegrepen bij de entreeprijs.

Het Grootste Museum van Nederland
De Sint-Janskerk is onderdeel van Het Grootste Museum van Nederland. De mooiste kerken van Nederland vormen samen één museum. Kijk voor meer informatie op www.grootstemuseum.nl

Combinatietickets
Museum Gouda en de Sint-Janskerk zijn een samenwerking aan gegaan en daar is een combiticket uit ontstaan: Entree Sint-Jan en Museum Gouda + een kopje thee of koffie in het Museumcafé. Ook is er een Combiticket Goudse Geheimen met daarin entree van de Gouda Cheese Experience, Kamphuisen Siroopwafelfabriek en Sint-Janskerk. De tickets zijn verkrijgbaar bij de locaties.

Zomeractie: Kapelkaartje voor € 2,50!
Bezoekers van de Sint-Jan opgelet: tijdens de zomermaanden juli t/m september bezoek je op vertoon van je Sint-Jansticket de Gasthuiskapel voor slechts €2,50! Dus loop na je bezoek aan de langste kerk van Nederland met de wereldberoemde Goudse Glazen meteen even door naar Oosthaven 9. Daar vind je in onze kapel indrukwekkende 16de-eeuwse altaarstukken, originele ontwerptekeningen (cartons) van de Goudse Glazen en andere religieuze kunst uit 17de-eeuwse Goudse schuilkerken.
Nieuws | Museum Gouda