Achter de kerk 2
2801 JW  Gouda

(0182) 512684

www.sintjan.com

Openingstijden

van 2 maart tot 2 november
maandag t/m zaterdag 09:00 - 17:00
4 november tot 2 maart
maandag t/m zaterdag 10:00 - 16:00

Op zondagen uitsluitend te bezoeken om kerkdiensten bij te wonen. Vanaf eind april zijn er wekelijks verschillende concerten. Tijden en programma’s kunt u vinden op de website van de Sint-Janskerk.

Lees meer in ons blog

Historisch Gouda (10 oktober 2015)

De kerk is vernoemd naar Johannes de Doper, de schutspatroon van Gouda.

I.v.m. de laatste maatregelen is de Sint-Janskerk tijdelijk gesloten. 
Klik hier om de cartons van de glazen van de Sint-Janskerk online te bewonderen.

Met haar lengte van maar liefst 123 meter is het de langste kerk van Nederland. Tevens is de kerk wereldberoemd om haar Goudse Glazen. Deze gebrandschilderde ramen, vooral uit de Middeleeuwen en de Renaissance, tonen u afbeeldingen uit de Bijbelse en vaderlandse geschiedenis.

Audiotour
Wandel in uw eigen tempo en hoor alle ins & outs over de beroemde Goudse Glazen met een audiotour (in meerder talen).

Het Grootste Museum van Nederland
De Sint-Janskerk is onderdeel van Het Grootste Museum van Nederland. De mooiste kerken van Nederland, samen één museum. Kijk voor meer informatie op www.grootstemuseum.nl

CombinatieticketsNaast de Gouda Tickets zijn er ook combinatietickets te verkrijgen. Zo zijn Museum Gouda en de Sint-Janskerk een samenwerking aan gegaan (Entree Sint-Jan en Museum Gouda + een kopje thee of koffie in het Museumcafé) en is er ook een Combiticket Goudse Geheimen met daarin entree van de Gouda Cheese Experience, Kamphuisen Siroopwafelfabriek en Sint-Janskerk. De tickets zijn verkrijgbaar bij de locaties.