Achter de kerk 2
2801 JW  Gouda

(0182) 512684

www.sintjan.com

Openingstijden

van 2 maart tot 2 november
maandag t/m zaterdag 09:00 - 17:00
4 november tot 2 maart
maandag t/m zaterdag 10:00 - 16:00

Op zondagen uitsluitend te bezoeken om kerkdiensten bij te wonen. Vanaf eind april zijn er wekelijks verschillende concerten. Tijden en programma’s kunt u vinden op de website van de Sint-Janskerk.

Lees meer in ons blog

Historisch Gouda (10 oktober 2015)

Mededeling i.v.m. COVID-19
I.v.m. de beheersbaarheid van het maximale aantal personen is het verplicht om vooraf online je entreekaarten voor een bepaalde tijd (tijdslot) te reserveren. Dit geldt ook voor Museumkaarthouders.  De audiotour is weer gewoon beschikbaar met eigen oordopjes, i.p.v. de hoofdtelefoons van de Sint-Jan. Voor wanneer de bezoeker geen eigen oordopjes heeft, zijn in de museumwinkel oordopjes beschikbaar.
Concerten gaan per 1 juli weer van start met een maximale capaciteit van 100 personen per voorstelling.

De kerk is vernoemd naar Johannes de Doper, de schutspatroon van Gouda. Met haar lengte van maar liefst 123 meter is het de langste kerk van Nederland. Tevens is de kerk wereldberoemd om haar Goudse Glazen. Deze gebrandschilderde ramen, vooral uit de Middeleeuwen en de Renaissance, tonen u afbeeldingen uit de Bijbelse en vaderlandse geschiedenis.

Audiotour
Wandel in uw eigen tempo en hoor alle ins & outs over de beroemde Goudse Glazen met een audiotour (in meerder talen).

Het Grootste Museum van Nederland
De Sint-Janskerk is onderdeel van Het Grootste Museum van Nederland. De mooiste kerken van Nederland, samen één museum. Kijk voor meer informatie op www.grootstemuseum.nl

Gouda Ticket: Beleef de Goudse historie
Ontdek Gouda en haar historie op een eenvoudige en unieke manier! In dit Gouda Ticket zitten meerdere tegoedbonnen die ingeleverd kunnen worden bij de Sint-Janskerk, Siroopwafelbakkerij Van Vliet en VVV Gouda. Dit kan op dezelfde dag, maar ook verspreid over meerdere dagen. U bestelt dit ticket hier in de webshop.