Achter de kerk 2
2801 JW  Gouda

(0182) 512684

www.sintjan.com

Openingstijden

van 1 maart tot 31 oktober
maandag t/m zaterdag 09:00 - 17:00
1 november tot 28 februari
maandag t/m zaterdag 10:00 - 16:00

Op zondagen uitsluitend te bezoeken om kerkdiensten bij te wonen. Vanaf eind april zijn er wekelijks verschillende concerten. Tijden en programma’s kunt u vinden op de website van de Sint-Janskerk.

Lees meer in ons blog

Historisch Gouda (10 oktober 2015)

De Sint-Janskerk is i.v.m. voorzorgsmaatregelen tegen het Corona-virus gesloten t/m 31 maart.

De kerk is vernoemd naar Johannes de Doper, de schutspatroon van Gouda. Met haar lengte van maar liefst 123 meter is het de langste kerk van Nederland. Tevens is de kerk wereldberoemd om haar Goudse Glazen. Deze gebrandschilderde ramen, vooral uit de Middeleeuwen en de Renaissance, tonen u afbeeldingen uit de Bijbelse en vaderlandse geschiedenis.

Audiotour
Wandel in uw eigen tempo en hoor alle ins & outs over de beroemde Goudse Glazen met een audiotour (in meerder talen).

Het Grootste Museum van Nederland
De Sint-Janskerk is onderdeel van Het Grootste Museum van Nederland. De mooiste kerken van Nederland, samen één museum. Kijk voor meer informatie op www.grootstemuseum.nl

Gouda Ticket: Beleef de Goudse historie
Ontdek Gouda en haar historie op een eenvoudige en unieke manier! In dit Gouda Ticket zitten meerdere tegoedbonnen die ingeleverd kunnen worden bij de Sint-Janskerk, Museum Gouda, Brasserie - Bar de Zalm en VVV Gouda. Dit kan op dezelfde dag, maar ook verspreid over meerdere dagen. U bestelt dit ticket hier in de webshop.

De Combitickets 
Voor € 15 zijn deze verkrijgbaar bij Museum Gouda en bij de Sint-Janskerk. Binnen dit Combiticket valt entree Museum Gouda & Sint-Janskerk plus een kopje koffie/thee bij museumcafé.