Welkom in Gouda, een echte Hollandse Classic!

Gouda is wereldberoemd om haar kaasmarkt, kaas, stroopwafels, pijpen en aardewerk. De compacte en pittoreske historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, grachten en hofjes is een bezoek meer dan waard. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Door haar centrale ligging is Gouda heel geschikt om als uitvalsbasis te dienen voor excursies in de omgeving, bijvoorbeeld naar Kinderdijk of de Keukenhof. Kortom: Gouda is de perfecte bestemming om in het aanbod op te nemen, voor dagtochten en meerdaagse reizen.

Meer dan kaas en stroopwafels 
Gouda is één van de weinige steden met een vrijstaand laatgotisch stadhuis. Midden op de Markt staat dit mooie historische gebouw met zijn rood-witte luiken. En wat te denken van de Sint-Janskerk met 72 unieke gebrandschilderde en met haar 123 meter lengte de langste kerk van Nederland? Of Museum Gouda met de interactieve stadsmaquette en bijzondere tentoonstellingen? Gouda kent een rijke watergeschiedenis en een grachtentocht is dan ook een echte aanrader. Proef ook de oude sfeer bij de ambachtelijke winkels in de middeleeuwse straatjes. Met de vele gezellige terrasjes en horeca, rijke cultuur en historie is Gouda een prachtige bestemming om te ontdekken!

Gouda goed bereikbaar
Gouda ligt centraal, in het westen van Nederland en dichtbij de snelweg. Ook per trein is Gouda heel goed bereikbaar. De steden Rotterdam, Den Haag, Delft, Utrecht en Leiden liggen op slechts een half uur rijden of een half uur reistijd met de trein. Gouda is een middelgrote stad met ruim 75.000 inwoners. 

Gouda opnemen als reisbestemming
De unieke combinatie van Goudse historie en cultuur, kaas, stroopwafels, Gouds plateel, restaurants, musea en workshopmogelijkheden staat garant voor een geslaagde dag of langer verblijf.

Wij helpen je graag bij:
• het op maat samenstellen en reserveren van arrangementen (vanaf 15 personen)
• aansprekende en promotionele teksten en goed (rechtenvrij) beeldmateriaal via de Beeldbank
• routekaarten met aanrijroutes en parkeerplekken voor touringcars
• een gratis kopje koffie bij Kruim naast (bus) parkeerterrein Klein Amerika voor de chauffeurs die lange dagen maken en veel moeten wachten.

Touroperatorbrochure

In deze speciale brochure voor touroperators vind je alle informatie die interessant is voor de reisindustrie:
• detailinformatie over bezienswaardigheden, activiteiten en restaurants
• voorbeeldarrangementen met een- en tweedaagse arrangementen
• speciale groeps- en touroperatortarieven 
• informatie over busparkeren in het centrum, aanrijroutes en plattegronden