Achter de Kerk 14
2801 JX  Gouda

www.museumgouda.nl

Openingstijden

Museum di t/m zo 11.00 uur - 17.00 uur
Museumcafé di t/m za 10.00 uur - 17.00 uur
Museumcafé op zondag 11.00 uur - 17.00 uur

Het museumcafé (Achter de Kerk 14)  en de museumwinkel (Oosthaven 9)  zijn zonder museumticket toegankelijk.

Lees meer in ons blog

Historisch Gouda (10 oktober 2015)

Museum Gouda is i.v.m. voorzorgsmaatregelen tegen het Corona-virus gesloten t/m 6 april.

Van 16e-eeuwse altaarstukken tot een stadsmaquette die  Gouda in 1562 weergeeft, van schutterstukken uit de 17e eeuw tot Franse en Nederlandse schilderijen uit de 19e eeuw. Ook het beroemde Gouds plateel (keramiek) is er te bewonderen.

Gouda Ticket: Beleef de Goudse historie
Ontdek Gouda en haar historie op een eenvoudige en unieke manier! Met dit Gouda Ticket heeft u toegang tot de Sint-Janskerk en Museum Gouda. U kunt een heerlijk kopje koffie met een echte Goudse siroopwafel bij Banketbakkerij Van den Berg drinken en met het boekje Op pad in historisch Gouda wandelt u door de geschiedenis van deze stad. Dit kan op dezelfde dag, maar ook verspreid over meerdere dagen. U bestelt dit ticket hier in de webshop.   

De Combitickets 
Voor € 15 zijn deze verkrijgbaar bij Museum Gouda en bij de Sint-Janskerk. Binnen dit Combiticket valt entree Museum Gouda & Sint-Janskerk plus een kopje koffie/thee bij museumcafé.

Op ontdekkingstocht
Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen op ontdekkingstocht in Museum Gouda. Vraag bij de kassa naar de Rode Koffer. Met de opdrachten uit deze koffer ontdekken kinderen op actieve wijze de collectie. Waarom hangt er een krokodil in de apotheek van het museum? En waarom is de Sint Jan helemaal ingestort op de grote stadsmaquette? De goede antwoorden vormen samen een codewoord waarmee je wordt toegelaten tot de club van Museum Gouda Helden!