Achter de Kerk 14
2801 JX  Gouda

www.museumgouda.nl

Openingstijden

Museum di t/m zo 11.00 uur - 17.00 uur
Museumcafé di t/m za 10.00 uur - 17.00 uur
Museumcafé op zondag 11.00 uur - 17.00 uur

Het museumcafé (Achter de Kerk 14)  en de museumwinkel (Oosthaven 9)  zijn zonder museumticket toegankelijk.

Lees meer in ons blog

Historisch Gouda (10 oktober 2015)

Museum Gouda heeft een unieke collectie.

I.v.m. de maatregelen is Museum Gouda tijdelijk gesloten.
Maar gelukkig online toch nog steeds open! Klik hier en struin online door de collectie heen!


Altaarstukken uit de 16e eeuw, een interactief stadsmodel van Gouda in 1562, geweerstukken uit de 17e eeuw tot Franse en Nederlandse schilderkunst uit de 19e eeuw. U kunt ook het beroemde Goudse keramiek bewonderen. In het grote, publiek toegankelijke depot zijn kleipijpen, moderne kunst, zilver en nog veel meer te zien.

Op pad met schutter Hendrick
Vanaf half juli kun je in Museum Gouda een spiksplinternieuwe familietour doen op je mobiel! De tour is heel leuk voor kinderen vanaf circa 7 jaar. Schutter Hendrick neemt je mee op pad en aan de hand van filmpjes en opdrachten kun je samen het museum op een actieve manier ontdekken. Zo leer je bijvoorbeeld meer over de geschiedenis en ontwikkeling van Gouda in de stadsmaquettezaal, die nu nog leuker en interactiever is geworden met de nieuwe maquetteviewer. Aan het einde van de tour nemen de kinderen bovendien een leuk aandenken mee naar huis. 

Combinatietickets
Naast de Gouda Tickets zijn er ook combinatietickets te verkrijgen. Zo zijn Museum Gouda en de Sint-Janskerk een samenwerking aan gegaan (Entree Sint-Jan en Museum Gouda + een kopje thee of koffie in het Museumcafé).