Achter de Kerk 14
2801 JX  Gouda

0182 331 000

Kinderen t/m 17 jaar gratis entree!

Ontdek Gouda met de interactieve maquette of ga op pad met schutter Hendrick. Ook worden er elke vakantie speciale vakantieactiviteiten georganiseerd in Museum Gouda. Van workshops tot speciale rondleidingen en wedstrijden. Kijk in de agenda voor de actuele tentoonstellingen én activiteiten in de volgende vakantie: https://www.museumgouda.nl/nl/... 

Op pad met schutter Hendrick 

Ontdek Museum Gouda met de speciale familietour op je mobiel! De tour is leuk voor kinderen vanaf circa 7 jaar. Schutter Hendrick neemt je mee op pad en aan de hand van filmpjes en opdrachten kun je samen het museum op een actieve manier ontdekken. Zo leer je waarom er een krokodil in de apotheek hangt en zoek je naar de oefenplaats van de schutters in de grote stadsmaquette. Aan het einde van de tour neem je bovendien een leuk aandenken mee naar huis! 

Koele Kindertour & Speurtocht

Bij de tentoonstelling Koele Wateren is een gratis audiotour speciaal voor kinderen met een verhalen, liedjes en diverse kijkopdrachten. Zo wordt een bezoek aan Museum Gouda pas écht cool!

Koele Speurtocht

Er is ook een leuke speurtocht voor kinderen. Elf schepen varen op koele wateren. Lukt het jou om in iedere zaal het goede schilderij te vinden? Misschien kun je zelfs het codewoord ontrafelen!

Super Cool Kidsfeest in de museumtuin

Vanwege het coronavirus bestaat het Super Cool Kidsfeest dit jaar uit activiteiten op meer dan 50 locaties in Gouda en natuurlijk doet Museum Gouda mee! Wat de kinderen kunnen doen, wordt uitgelegd in een filmpje dat via een QR-code in de museumtuin te zien is.

Om de filmpjes te kunnen zien is een smartphone nodig die QR-codes kan scannen.