Achter de Kerk 14
2801 JX  Gouda

0182 331 000

Elke vakantie worden er in Museum Gouda speciale vakantieactiviteiten georganiseerd. Van workshops tot speciale rondleidingen en wedstrijden.
Kijk in de agenda voor de activiteiten in de volgende vakantie.  https://www.museumgouda.nl/nl/nu-te-zien


Op ontdekkingstocht

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen op ontdekkingstocht in Museum Gouda. Vraag bij de kassa naar de Rode Koffer. Met de opdrachten uit deze koffer ontdekken kinderen op actieve wijze de collectie. Waarom hangt er een krokodil in de apotheek van het museum? En waarom is de Sint Jan helemaal ingestort op de grote stadsmaquette? De goede antwoorden vormen samen een codewoord waarmee je wordt toegelaten tot de club van Museum Gouda Helden!

MuseumJeugdUniversiteit
Je kunt je weer inschrijven voor de MuseumJeugdUniversiteit! Op zondag 10 februari starten we met het eerste college. In deze collegereeks gaan we het hebben over verschillende Goudse beroepen. Beroepen die eigenlijk niet meer bestaan: Wat deed een Goudse schutter de hele dag en hoe werd je plateelschilder? Werden er echt Goudse kleipijpen in de jungle duizenden kilometers van hier gevonden en wat doet een chirurgijn als je last hebt van tandworm? Op vier zondagen hoor, zie en beleef je dingen die je nog niet wist. De kosten voor de hele reeks bedragen 20,00 Euro. Kijk voor meer informatie over de colleges en voor inschrijven op www.museumjeugduniversiteit.nl

Cold Case Gouda
Bij archeologische opgravingen rond de Sint Janskerk in 2017 zijn opvallend veel kinderskeletten gevonden. De grote vraag is: hoe leefden deze Goudse kinderen? En waaraan stierven zij? En hoe kunnen de nieuwste onderzoekstechnieken ons helpen bij het vinden van een antwoord?

Vanaf 22 januari 2020 is in Museum Gouda Cold Case Gouda te zien. De interactieve familietentoonstelling vertelt het verhaal van deze jonggestorven kinderen. Cold Case Gouda is een initiatief van de gemeente Gouda in samenwerking met TGV Teksten & Presentatie. Stap in de wereld van CSI en wordt zelf onderzoeker!

Cold Case Gouda laat de bezoeker, jong en oud, kennismaken met nieuwe technieken in archeologisch en forensisch onderzoek. Een beetje à la populaire series als Crime Scene Investigation en Bones. De tentoonstelling gaat in op vragen als: hoe werkt DNA-onderzoek precies en wat kun je aflezen aan oude botten of tanden?

Centraal in de tentoonstelling staan de vele kinderskeletten die bij archeologische werkzaamheden aan de noordkant van de Sint-Janskerk zijn gevonden.

De tentoonstelling is te zien t/m 3 mei 2020.