Markt 35
2801 JG  Gouda

Lees meer in ons blog

Historisch Gouda (10 oktober 2015)

30 May 2019, 31 May 2019
Aanvang: 10:00 - Einde: 17:00

Dit belangrijke tweedaagse evenement vindt elk jaar plaats op Hemelvaartsdag en de daarop volgende (vrij)dag.

Slenter donderdag en vrijdag over de Markt langs kramen vol keramiek en laat op Hemelvaartsdag gratis plateel keuren in de Sint-Janskerk, terwijl je kinderen met klei de mooiste creaties maken op de Markt. Het kan allemaal tijdens de 44ste Goudse Keramiekdagen, één van de best bezochte Sterevenementen in historisch Gouda.

Andere hoogtepunten:

·  De opening op 30 mei om 11.00 uur door waarnemend burgemeester Mirjam Salet.

·         De expositie van deelnemende keramisten rond het jaarthema ‘Erop of eronder’ in De Burgerhal van Het Oude Stadhuys. Het publiek kiest zijn favoriet uit deze speciaal voor de GKD vervaardigde kunstwerken

·         16.30 op 30 mei: prijsuitreiking van de gemeentelijke Keramiekprijzen

·         16.30 op 31 mei: uitreiking van de publieksprijzen voor de expositie en de prijzen voor de keramisten die de hoogste vaas en de breedste schaal hebben gemaakt

Verder zijn er beide dagen diverse demonstraties, plateelschilderen, wedstrijden, livemuziek, kinderactiviteiten, een glasblazer voor de Waag en een keramiekroute door de stad. Die route vindt u op de website en op een flyer die tijdens de GKD bij de informatiestand ligt.

Alle details vindt u op bijgevoegd programma, op de website en tijdens de Keramiekmarkt ook op een display bij de informatiestand (bij het hoofdpodium op de Markt).

Hou voor meer nieuws en foto’s tijdens het evenement ons weblog en de Facebookpagina in de gaten.

Goudse Keramiekdagen

www.goudsekeramiekdagen.nl
www.facebook.com/GoudseKeramiekDagen