Er zijn verschillende activiteiten mogelijk op de kaasboerderij. Regelmatig worden er rondleidingen en kaasproeverijen georganiseerd.

Het bedrijf van de Fam. Janmaat is aan de rand van Woerden gelegen. Barwoutswaarder 57 tussen Woerden en Nieuwerbrug. De boerderij staat 300 meter achter in het land. Op de melkveehouderij, varkenshouderij en kaasmakerij worden ongeveer 70 koeien gemolken. De melk wordt verwerkt tot diverse soorten boerenkaas en kruidenkazen o.a. komijnen, fenegriek, paprika en tuinkruiden. De koeien lopen zoveel mogelijk buiten en worden milieuvriendelijk gehouden.

Vanouds wordt hier al kaas gemaakt. Cor heeft het bedrijf van zijn ouders overgenomen en Ria heeft diverse cursussen gevolgd. De kaas wordt hoofdzakelijk in de zomer periode gemaakt. Doordat de koeien in de zomer gras eten is de beroemde graskaas zeer smaakvol. De graskaas van September is dan ook zeer gezicht voor opleg (ouder laten worden).

Boerenkaas wordt bereidt van ongepasteuriseerde melk, vandaar de vollere smaak. Het natuurproduct wordt zonder kleurstof en conserveringsmiddelen gemaakt, vandaag de zuivere smaak.

Boerenkaas voor de zomer en de winter, voor koud en waar warm weer:  het verveelt nooit! Zowel geschikt voor op de boterham of als versnapering bij de borrel.

Kaasboerderij Janmaat doet jaarlijks mee aan de kaaskeuringen in de regio. Eens waren zij genomineerd voor de beste 5 boerenkaasbedrijven van Nederland.

De verkoop geschiedt rechtstreeks vanaf de boerderij en op de streekmarkt te Woerden.