Wie kent de stroopwafel niet? Iedereen heeft wel eens zijn tanden gezet in deze Goudse koek, waarvan de originele benaming eigenlijk siroopwafel is.

“ Om uw vingers bij af te likken!”

Uitgevonden voor de armen die zich geen duurdere koek konden veroorloven. Het oudst teruggevonden recept in Gouda dateert van begin 19e eeuw. Toen werden de wafels gebakken van deegresten en kruimels en vervolgens  gevuld met stroop. Sinds die tijd is Gouda onlosmakelijk verbonden met deze lekkernij. De bakkers van de bakkerijen Van Vliet, Kamphuisen en Markus & Markus  tonen u graag hoe de wafels gemaakt worden. Deze Goudse smaak mag u natuurlijk niet missen!

Ook koekjesfabriek Punselie is een bezoek waard. Tijdens de arme oorlogsjaren bedacht  opa Punselie ‘de vervanger van de Goudse stroopwafel’. De bakkerij organiseert regelmatig rondleidingen door de fabriek. Bekijk de Uitagenda op welkomingouda.nl voor data en tijden.

Op donderdagen tijdens de Gouda Kaasmarkt organiseert Van Vliet om 15.00 uur een instapworkshop siroopwafel bakken. Tickets hiervoor zijn verkrijgbaar bij VVV Gouda voor € 5,25 p.p.