Of je nou zoekt op ‘Snel klaar’, ‘Oma’s recept’ of ‘Uitgebreid tafelen’. Of op ‘Vegetarisch’. Kaas komt overal naar boven. En de meest veelzijdige kaas is natuurlijk onze eigen Goudse kaas. 

Wijntip
Bij een jonge, zachte of smeuïge kaas past het best een droge, lichte witte wijn. Een oude kaas, pittig en droog, vraagt om een volle rode wijn. Bij het serveren van kaas en wijn is het belangrijk om op de volgorde te letten. Witte wijn gaat meestal vooraf aan rode wijn. In de kaaskeuze vertaalt zich dat in een volgorde van jong naar oud, van mild naar pikant.

Bewaartip
Kaas kun je het best bewaren op een niet te warme plaats (< 18 Cº): dus in de koelkast of kelder. Hoef je de kaas niet lang te bewaren, dan is een kast in de keuken ook geschikt. Bewaar de kaas in elk geval in het kaaspapier uit de winkel, in plastic folie of in een kaasdoos, om uitdroging te voorkomen. Ligt de kaas bij jou in de koelkast, haal hem dan een halfuur voor consumptie eruit. Dan kan hij ‘op smaak’ komen. Snijd eventuele schimmelplekjes goed weg.