Gouda 750 jaar stad!

Op 19 juli 2022 heeft Gouda 750 jaar stadsrechten. We vieren onze verjaardag uitgebreid van april t/m september 2022. We openen Gouda750 in april en sluiten af in september met een week lang een groots verjaardagsfeest.

Smaakmakers van ons feest zijn o.a. de Sint-Janskerk, met de unieke Goudse Glazen, die in haar oorspronkelijk katholieke 16e-eeuwse staat te bewonderen is. Ontdek in de stad de 50 variaties op een beroemd Gouds icoon, inmiddels een ‘Dutch Icon’. Het hart van Gouda Waterstad in juli 2022 is de ‘sail’ van historische bedrijfsvaartuigen. Natuurlijk is er iedere donderdag Gouda Kaasmarkt, met aandacht voor de oude Goudse ambachten, tot ver in september.

Er zijn grote en kleine evenementen; van stadswandelingen tot exposities op allerlei thema’s, sport, theater en veel andere activiteiten in zes maanden tijd. Gouda is in 2022 dè stad om de zomervakantie te vieren!

Een aantal evenementen heeft een speciale Gouda750 editie in de aanloopperiode vanaf het laatste kwartaal 2021. Hierin vallen bekende evenementen als Zotte Zaterdag en Gouda bij Kaarslicht.

Kom jij ook op ons feest?
Het feest is voor iedereen, jong en oud, groot en klein, Gouwenaar en bezoeker. Samen vieren we Gouda750. Tijdens Gouda750 toont de stad al haar moois en dat wordt gevierd. Gouda is een tijdmachine, je kan in elke eeuw uitstappen (Klara Smeets). Voor meer informatie over de programmering: www.gouda750.nl

Gouda viert feest