Op 19 juli 2022 heeft Gouda 750 jaar stadsrechten. We vieren onze verjaardag uitgebreid met een feestelijke opening in april 2022. In september 2022 sluiten we Gouda750 af met een groots verjaardagsfeest dat maar liefst een week zal duren.

Smaakmaker van het feest is onder andere de Sint-Janskerk met de unieke Goudse Glazen, die in haar oorspronkelijk katholieke 16e-eeuwse staat te bewonderen is. Ontdek in de stad de 50 variaties op de Goudse Kaasboerin, een ‘Dutch Icon’. In juli 2022 organiseert Gouda Waterstad een speciale editie met een ‘sail’ van historische bedrijfsvaartuigen. Natuurlijk is er iedere donderdag GOUDA KAASMARKT, met aandacht voor de oude Goudse ambachten, tot ver in september.

Kijk voor meer informatie op: www.gouda750.nl

Gouda viert feest
De stad viert zes maanden feest met een scala aan grote en kleine activiteiten. Zo zijn er evenementen op het gebied van sport, theater, historie, stadswandelingen en exposities. Vanaf medio juli wordt het programma gepubliceerd.

Gouda is in 2022 dé stad om de zomervakantie te vieren! Een aantal evenementen heeft een speciale Gouda750-editie in de aanloopperiode vanaf het laatste kwartaal 2021. Hierin vallen bekende evenementen als Zotte Zaterdag, Gouda bij Kaarslicht en de Goudse IJsbaan.

Goudse Verhalen
Om Gouda dóór te geven aan de generaties na ons, verzamelen we Goudse Verhalen. Verhalen over Gouda dus. Van Gouwenaars, jong en oud, maar ook van oud-stadsgenoten en bezoekers. Verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het verleden, het heden en de toekomst. In 2022, als Gouda 750 jaar stadsrechten viert, wordt de schat aan verhalen op een bijzondere manier aan de stad overhandigd. Alle verhalen zijn te lezen op www.goudseverhalen.nl. Je kunt ook zelf meedoen. Ga naar de website en kies voor “Vertel je verhaal”.