Gouda viert in 2022 750 jaar stadsrechten!

Op 19 juli 1272 kreeg Gouda stadsrechten van Graaf Floris V van Holland. Dat vieren wij uitgebreid van april tot en met september 2022. Het feest leunt op de historie, maar richt zich op de toekomst. Gouda750 moedigt inwoners, bedrijven en instellingen aan om de stad mooier en leuker te maken. Het motto van het feest is dan ook: Geef Gouda door!

We hebben Gouda gekregen van de generaties voor ons en geven het door aan onze kinderen. En hoe willen we de stad doorgeven? Duurzamer, inclusiever en innovatiever! Gouda is een stad om trots op te zijn. Een mooie stad om in te wonen, te werken en te recreëren.

Het programma
Gouda750 vieren wij uitgebreid van april tot en met september 2022. Schrijf de data alvast in je agenda! We openen Gouda750 op 14 april 2022 en sluiten af op 17 september 2022 met een groot verjaardagsfeest van één week. Gouda750 is voor jong en oud. Vol met kleine en grote evenementen, georganiseerd voor en door de stad. Iedereen kan meedoen.

Kom je ook op ons feest?
In 6 maanden tijd zijn er veel evenementen: stadswandelingen, tentoonstellingen over allerlei thema’s, sport, theater en nog veel meer. Gouda is in 2022 dé stad om de zomervakantie te vieren!

Het feest is voor iedereen, jong en oud, groot en klein, Gouwenaar en bezoeker. Tijdens Gouda750 laat de stad al haar moois zien.

Kijk voor het programma en andere informatie op https://gouda750.nl/.