Navigatie

Gouda bij Kaarslicht

Het unieke evenement Gouda bij Kaarslicht, op vrijdag 15 december 2017, is een waar begrip.

Al ruim zestig jaar krijgt Gouda van haar Noorse zusterstad Kongsberg een enorme kerstboom cadeau, waarvan de lichtjes ‘s avonds worden ontstoken. Duizenden bezoekers brengen tussen 12.00 en 23.00 uur een bezoek aan de talloze sfeervolle activiteiten in de binnenstad en vanaf 19.00 uur is het hoogtepunt van de dag. Alle bezoekers komen samen op de Markt, waar de boom, het stadhuis en de andere monumentale gebouwen rondom de Markt feeëriek worden verlicht met duizenden kaarsen. Bezoek op vrijdag 15 december 2017 Gouda bij Kaarslicht en kijk voor het dagprogramma op de website van Gouda bij Kaarslicht. 

Parkeren op GOUDasfalt tijdens Gouda bij kaarslicht
GOUDasfalt, aan de zuidkant van Gouda, is op vrijdag 15 december vanaf 11.00 uur tot 23.00 uur open als parkeerterrein voor bezoekers van Gouda bij Kaarslicht. Pontje GEIN zet u over naar De Veerstal, tegenover molen ’t Slot. Van daaruit is het maar een paar minuten lopen naar de kerstboom op de Markt of de fraai verlichte schepen in de Museumhaven. Op GOUDasfalt is het al gezellig en komt u meteen in de sfeer bij de koek-en-zopie. 

Kosten en bereikbaarheid
Het parkeren van een personenauto op het terrein van GOUDasfalt kost die dag 7€ (contant te betalen), inclusief de overtocht met pontje GEIN voor alle inzittenden. 
Het terrein van GOUDasfalt ligt aan de Gouderaksedijk 32, 2808 NG Gouda.

Met Arriva naar Gouda bij Kaarslicht
Om bezoekers van Gouda bij Kaarslicht te stimuleren zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar het lichtfeest te komen, maakt Arriva de busreis naar Gouda op 15 december nog voordeliger. Een dagkaart kost maar 4 euro per persoon en kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis meereizen! 

Het busticket kan online worden besteld. Met het e-ticket (uitgeprint of op het scherm van een smartphone) kan na 11.00 uur de hele dag worden gereisd op alle reguliere buslijnen (incl. Qliners en R-net) van Arriva in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland. Overstappen is dus mogelijk. Iedereen vanaf 4 jaar heeft een eigen ticket nodig (van 4 of 0 euro); kinderen t/m 3 jaar reizen zonder vervoerbewijs mee. Meer informatie staat op arriva.nl/zuid-holland.

Let op: nieuwe veiligheidsmaatregel!
Voor de veiligheid van de bezoekers aan Kaarsjesavond zal bij grote drukte de ingang(en) richting de Markt met (bemande) hekwerken dichtgezet worden. Dat betekent dat et dus kan voorkomen dat gedurende een bepaalde periode (vanaf 18.00 tot 20.00 uur) rondom de ceremonie er niemand meer wordt toegelaten op de Markt. U kunt wel de Markt verlaten. Wilt u hier rekening mee houden? Als u zeker wilt zijn van een plekje bij de boom, adviseren wij u op tijd naar de Markt te komen!

Toekomstige data Gouda bij Kaarslicht
2018     14 december
2019     13 december
2020     11 december
2021     10 december
2022     16 december
2023     15 december