Wekelijks op Donderdag, wordt gestart vanaf 21 Apr 2022, tot en met 15 Sep 2022
Aanvang: 00:00 - Einde: 23:59

LET OP:
Alleen op donderdag als er kaasmarkt is

Stadswandeling door Historisch Gouda na afloop van de kaasmarkt.

Kaasmarkt
Elke donderdagochtend in het seizoen kunt u genieten van het aloude verhandelen van kaas op de markt van Gouda. De boer en de handelaar strijden om de laatste cent en de kaasbrikken rijden intussen druk in de rondte om de kaas te laten wegen in de waag.

Stadswandeling
Na afloop van de kaasmarkt starten wij om 14:00 uur met onze instapwandeling om Gouda verder te ontdekken. Natuurlijk vertellen we ook over kaas, maar Gouda heeft meer te bieden. De historische binnenstad van Gouda telt bijvoorbeeld ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en bovendien zijn oude grachtjes zijn nog volop aanwezig.
U maakt kennis met het heden en verleden van Gouda. U komt langs de belangrijkste gebouwen zoals het oude Stadhuis en de Sint Janskerk maar u komt ook op de minder bekende en verborgen plekjes van de stad. Onze gidsen vertellen u over het wel en wee van de stad en haar bewoners door de eeuwen heen.

Gouda viert feest in 2022.
Omdat Gouda in 2022 viert dat de stad 750 jaar geleden stadsrechten kreeg zijn er heel veel extra activiteiten tussen april en half september.
klik hier voor een overzicht van het programma.

Reden te meer om Gouda in 2022 op donderdag te bezoeken en meteen een plekje te reserveren voor onze stadswandeling door historisch Gouda na afloop van de kaasmarkt.

Deelnemers: Maximaal 20 personen (per gids).
(Als er veel aanmeldingen vooraf zijn dan zetten we een 2e gids in!)
Kosten: € 4,- p.p. bij voorinschrijving via deze site of € 5,- op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Start: 14:00 uur bij de Waag op de Markt.
Duur: De wandeling duurt ca. 1,5 uur.
Taal: Nederlands en bij buitenlandse deelnemers maximaal ook één andere taal.

Reserveer hier!