Deze stadswandeling door historisch Gouda laat u kennismaken met de mooiste en belangrijkste gebouwen van de stad. De nazomer is een mooi jaargetijde voor een bezoek aan Gouda. Het zachte daglicht geeft de monumenten een bijzonder aanzicht.
Natuurlijk komen de highlights van Gouda tijdens de wandeling aan bod. Maar daarnaast heeft Gouda zoveel meer te bieden! De historische binnenstad van Gouda telt bijvoorbeeld ruim driehonderd monumenten. Het stratenplan is sinds de middeleeuwen bijna onveranderd gebleven en ook oude grachtjes zijn nog volop aanwezig. Water speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de stad. Dat aspect komt ongetwijfeld aan bod tijdens deze wandeling.

Tijdens deze stadwandeling hoort u van onze gidsen de spannendste verhalen uit het Goudse verleden. Een gids leidt u langs bekende monumenten zoals de Kaaswaag, Sint-Janskerk en het oude Stadhuis. Ook minder bekende – maar zeker niet minder interessante plekken – zoals overblijfselen van bijvoorbeeld de vele middeleeuwse kloosters en kapellen komen aan bod. Wij leiden u langs leuke en soms verborgen plekjes waar zelfs de meeste Gouwenaren nog nooit zijn geweest.

Uiteraard zal ook worden stilgestaan bij beroemde Goudse producten als kaas, pijpen, plateel en stroopwafels.

Boek tijdig uw plaats voor de stadswandeling Historisch Gouda van 24 september 2022

Deelnemers: Maximum aantal deelnemers is 20 per gids.
Kosten: € 4,- p.p. bij voorinschrijving via deze site of € 5,- op de dag zelf bij de VVV. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Start: 14:00 uur voor de Waag op de Markt.
Duur: De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

Reserveer hier!