Wekelijks op Donderdag, Vrijdag en Zaterdag, wordt gestart vanaf 4 Jul 2019, oneindig
Aanvang: 11:00 - Einde: 17:00

Hoewel veel bezoekers zeggen, wat is het lekker koel bij jullie (een van de mooie kanten van een middeleeuws pand) is het nu toch echt zomer in de galerie en in Gouda.

Dus de deur staat heerlijk open, en er lopen  bezoekers uit Gouda, Nederland en nog veel verder hiervandaan binnen. Leuk altijd weer om voorzichtig te vragen waar mensen vandaan komen. Van Namibië tot Nieuw Zeeland, de USA, Rusland en Oudewater…  En zoals veel bezoekers opmerken, er is veel te zien en te ontdekken in de galerie. Met nu bijvoorbeeld weer nieuwe sieraden met porselein van Suus&Mella (ook te zien in het Textielmuseum in Tilburg), nieuwe dieren van Dieuwertje Verhagen en bijzondere schilderijen van Alik Assatrian, een nieuwe kunstenaar in de galerie.

Alik Assatrian (kunstschilder)
Alik is in 1960 geboren en opgegroeid in Armenië. Al vanaf zijn jonge jaren schilderde hij veel. In zijn geboorteland volgde hij een opleiding tot kunstdocent. In 1993 is Alik naar Nederland gekomen en na wat omzwervingen terecht gekomen bij atelier Anders Bekeken in Den Haag, waar hij tot 2016 mensen met een achtergrond in de psychiatrie begeleide om zich te ontwikkelen in de kunst. 
De mens en zijn gevoelsleven vormen de belangrijkste thema in zijn kunstwerken van  Alik. Hij geeft dromen, poëzie, liefde en angst weer. Nooit uitbundig, maar altijd op een eenvoudige manier, stil en liefdevol, zuinig van kleur. Soms duurt het maken van een kunstwerk maanden voordat Alik de juiste uitstraling te pakken heeft. Hij abstraheert de werkelijkheid tot de verhalen die hij wil vertellen. Hier komen soms humoristische en absurde situaties uit voort. Veel van de schilderijen zijn reliëfs met allerlei driedimensionale details die je op een foto niet zo snel ziet. Schilderijen met een lach en soms een traan. Een bezoekje aan de galerie zeker waard.

DHM-juli2019mail800.jpg

Verder zijn er in de galerie ook de zeegezichten van Pauline Bakker, bloemschilderijen van Tilly Wils, ezelschilderijen van Jasper Hulshoff Pol, tekeningen van Pim Leefsma en dierenschilderijen vanAnita Gaasbeek en Koos ten Kate. Daarnaast zijn er glasobjecten van Richard Price en Monika Rubanuik, bronzen beelden van Joep Verheijden en Frans Gort.

HollandscheMaagd140_1074bew.jpg

Zonnige kunst en muziek in Gouda
In hetHoutmansplantsoen zijn er tot en met 25 augustus elke zondag van 14:00 uur tot uiterlijk 16.30 uur de Houtmansplantsoenconcerten

En als je van de Markt naar het Houtmansplantsoen over de Oosthaven loopt, kom dan ook even bij de galerie binnen om onze expositie en nieuwe aanwinsten te bekijken. Op zondag 30 juni zijn we (extra) open van 13.00 tot 17.00 u.

Verdere openingstijden en algemene informatie
De expositie “Zomers genieten” in de galerie is te bezoeken t/m 3 augustus op do en vr 13-17u, za 11-17u en extra op zondag 30 juni van 13-17u. Kijk voor meer informatie even op onze website. Mocht je vragen hebben of als je de expositie op een ander moment wilt bezoeken, wil je mij dan even bellen op tel. 0615386063. Voor het laatste nieuws over kunstwerken, kunstenaars, de evenementen en openingstijden, kun je natuurlijk ook terecht op de website. Tot ziens in Gouda en in de galerie!