Markt 35
2801 JK  Gouda

(0182) 529996

www.goudsewaag.nl

Openingstijden

20 maart t/m 31 oktober Dagelijks van 10.00 - 17.00 uur (tijdens de Gouda Kaasmarkt vanaf 09.30 uur)

Buiten dit seizoen gelden andere openingstijden, deze vindt u op de website. Als er grote groepen aanwezig zijn is het mogelijk dat het museum tijdelijk is gesloten.

Lees meer in ons blog

Historisch Gouda (10 oktober 2015)

Schrijvers, dichters, drukkers, stadsgeschiedschrijvers en leesgezelschappen hebben in Gouda hun sporen nagelaten. De uitvinding van de boekdrukkunst, rond 1450, was een ware revolutie, te vergelijken met de komst van de computer nog niet zo lang geleden. Met behulp van drukpersen, loden letters, inkt en nieuwe soorten papier werden grote oplagen mogelijk van Bijbels, gebedenboeken, maar vooral van wereldse geschriften. In Gouda was Gheraert Leeu de belangrijkste drukker, die vele bijzondere werken op zijn naam heeft staan. Nieuwe ideeën konden sneller verspreid worden. Grote schrijvers, zoals Erasmus en Coornhert, die beiden in Gouda gewoond hebben, maakten daar dankbaar gebruik van. Hun vernieuwende, humanistische gedachtegoed is nog steeds actueel in onze moderne wereld. Tijdens de literaire wandeling verdiept u zich in een groot aantal Goudse schrijvers, filosofen en boekdrukkers die hun stempel op Gouda en de rest van Nederland wisten te drukken.

Beginpunt: Voor de Waag op de Markt
Max. aantal deelnemers 40 personen (2 gidsen)
Kosten bij vooraanmelding (online) 3,50 euro
Op de wandeldag zelf kunt u – indien nog plaats beschikbaar – bij de VVV een kaartje kopen. Het tarief bedraagt dan 4,00 euro per volwassene.

Deze wandeling is alleen bestemd voor groepjes van zes personen en minder (daarboven kunt u een eigen gids boeken).
Naar reserveren