Markt 35
2801 JK  Gouda

(0182) 529996

www.goudsewaag.nl

Openingstijden

1 april tot 1 november Dagelijks van 10.00 uur - 17.00 uur (tijdens de Gouda Kaasmarkt vanaf 09.30 uur)
1 november tot 1 april Dagelijks van 10.00 uur - 16.00 uur
Gesloten 1 januari, 27 april en 1e Kerstdag

Buiten dit seizoen gelden andere openingstijden, deze vindt u op de website. Als er grote groepen aanwezig zijn is het mogelijk dat het museum tijdelijk is gesloten.

De Goudse Waag: proeven van historie, cultuur én kaas

De Goudse Waag is een historisch pand uit 1668 waar nu het Kaas- & Ambachtenmuseum is gevestigd. Hier beleef je de stadsgeschiedenis aan de hand van de Goudse ambachten. Reis mee door de tijd van kleipijpen, Gouds plateel, Gouds bier, Goudse kaarsen en Gouda Kaas die je ook kunt proeven.

Beleef de historie!
De Goudse Waag is niet zo maar een gebouw, het is ontworpen door de bekende Pieter Post, ook de man achter de Waag in Leiden, Huis ten Bosch in Den Haag en het Stadhuis van Maastricht. In De Goudse Waag werden alle goederen boven de 10 pond gewogen om daar vervolgens belasting over te heffen. Beleef deze historie en reserveer een bezoek incl. audiotour.

Proef Gouda!
Natuurlijk wil je Gouda en de kaas, die hier ooit werd gewogen, proeven! Dat kan in het proeflokaal van De Goudse Waag. Kaas met koffie, kaas met wijn, kaas met (Gouds) bier, alle combinaties zijn mogelijk en even lekker. Tip: bezoek je het museum? Breid je bezoek uit met een miniproeverij van Goudse kazen (€ 3,50 p.p.) of een miniproeverij van Goudse kazen met een glas wijn of bier (€ 7,50 p.p.).

Laat je verrassen door De Goudse Waag waar historie en de smaak van Gouda altijd in balans zijn.