Markt 35
2801 JK  Gouda

(0182) 529996

www.goudsewaag.nl

Openingstijden

vanaf 1 juli 2020 Museum: dagelijks 11.00 uur - 17.00 uur
Winkel: dagelijks 10.00 uur - 17.00 uur

Buiten dit seizoen gelden andere openingstijden, deze vindt u op de website. Als er grote groepen aanwezig zijn is het mogelijk dat het museum tijdelijk is gesloten.

Lees meer in ons blog

Historisch Gouda (10 oktober 2015)

Dit authentieke pand is in 1668 ontworpen door architect Pieter Post.

I.v.m. de corona regels is de Waag gesloten.


De benedenverdieping werd vroeger gebruikt om o.a. kazen te wegen. Tegenwoordig is de Goudse Waag ingericht als Kaas- en Ambachtenmuseum. Hier wordt verteld over de geschiedenis van kaas, de producten die hier werden gewogen en verhandeld en hoe kaas gemaakt wordt. Tevens is op de begane grond VVV Gouda gevestigd.

De Goudse Waag, een rijksmonument met een zeer (kleur)rijke historie. Al eeuwenlang een centraal punt in Gouda waar u van harte welkom geheten wordt. Vandaag de dag is er nog steeds van alles te beleven. Bezoek De Waag om achter de geheimen te komen die schuilgaan in het reliëf; waarom staat er bijvoorbeeld een man van exotische afkomst verstopt achter een handelaar? En kent u het verhaal achter deze zin: ‘Niet te Hooch. Niet te Laech. Van Passe’? Wilt u zien hoe de Goudse kaas gemaakt wordt? Ook dat kan in De Goudse Waag. Proef vooral ook een blokje kaas of koop een leuk souvenir als herinnering aan een gezellig dagje Gouda.