Klein Amerika 20
2806 CA  Gouda

00182590101

www.chocoladefabriekgouda.nl

Dagelijks, wordt gestart vanaf 25 Nov 2023, tot en met 17 Dec 2023.

Aanvang: 10:00 - Einde: 20:00

In de World Press Photo Exhibition 2023 zie je de beste journalistieke foto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar. Indrukwekkende foto’s met elk een eigen verhaal. Verhalen die ertoe doen.

Welke foto, welk verhaal spreekt jóu het meest aan?
Kom kijken! Want dit najaar komt de internationale fototentoonstelling naar Gouda; de stad van het vrije woord, het drukkersambacht en verdraagzaamheid. En waar anders dan in de Chocoladefabriek, dé plek in Gouda waar alles draait om (beeld)taal en verhaal?

In de Goudse expo en educatieve activiteiten worden drie thema’s extra belicht: identiteit & jeugd, klimaat en democratie & rechtsstaat. De foto’s geven je een bredere kijk op de wereld – en bovenal stof tot nadenken.

Openingstijden
World Press Photo in Gouda is geopend van zaterdag 25 november t/m zondag 17 december van 10.00 tot 20.00 uur. Je kunt gewoon naar binnen lopen.

World Press Photo
De World Press Photo Contest benadrukt al 66 jaar lang het belang van persfotografie over de hele wereld.

De winnende werken van 2023 vertegenwoordigen belangrijke nieuwsgebeurtenissen en momenten die in 2022 over het hoofd zijn gezien door de reguliere media. Ze vestigen de aandacht op enkele van de meest urgente kwesties waarmee de wereld van vandaag wordt geconfronteerd.

De foto’s geven je een uniek zicht op de historische protesten in Iran, de vele gezichten van klimaatverandering van Marokko tot Australië, de Russische invasie in Oekraïne, nieuwe realiteiten in het door de Taliban gecontroleerde Afghanistan – en veel meer.

www.worldpressphoto.org

Bereikbaarheid en parkeren
De Chocoladefabriek is goed bereikbaar met de fiets, de auto én het openbaar vervoer. Parkeren (betaald) kan naast de deur op parkeerplaats Klein Amerika. Vanaf station Gouda is het 10 minuten lopen. Kom je met de bus, neem dan stadsbus 3 of streekbus 106, 107, 196, 497. Je stapt uit bij halte Centrum Gouda.

Chocoladefabriek Gouda
Klein Amerika 20
2806 CA Gouda

www.chocoladefabriekgouda.nl worldpressphoto@chocoladefabriekgouda.nl
Ga naar de website van World Press Photo