Het unieke evenement is dit jaar i.v.m. COVID-19 online te volgen.

COVID-19 update: De 65e editie van Gouda bij Kaarslicht 11 december 2020 kan i.v.m. de coronamaatregelen niet plaatsvinden. Er is daarom voor een andere vorm gekozen, de viering zal online te volgen zijn. 
Kijk voor updates
 op www.goudabijkaarslicht.nl

Programma Gouda bij Kaarslicht 2020

Gouda bij Kaarslicht wordt onder invloed van de aanhoudende coronacrisis dit jaar anders gevierd. Er is een alternatief programma ontwikkeld dat bestaat uit de volgende onderdelen:

- Vrijdag 11 december van 19.00 tot 20.00 uur de Kerstfilm 'Wij dragen het licht'

Een fijne 'feelgood' film met onze kinderburgemeester Ruben Mourik in de hoofdrol over 65 jaar Gouda bij Kaarslicht. Te zien op TV West en op livestreams die hier beschikbaar komen van TV West en Gouwestad TV. Kijk nu de trailer. ( Voor de agenda en om vast op te zoeken op je eigen tv: TV WEST op Rekam-Caiway kanaal 72 / Ziggo (digitaal) kanaal 30 / KPN (interactief) kanaal 512 / KPN Digitenne kanaal 22 / Tele2 kanaal 40 / Vodafone Thuis kanaal 1801 / T-Mobile kanaal 903 / Gouwestad TV Rekam/Caiway kanaal 12 of livestream op www.omroepwest.nl / www.gouwestad.nl )

Meer info in de Goudse Post

- De grote kerstboom op de Markt

zal niet ontbreken, zoals alle 64 jaren hiervoor. Helaas is er geen moment dat we de boom gezamenlijk kunnen ontsteken en ook kunnen we niet met elkaar samen zijn en genieten van optredens in de vele kerken, musea, theaters etc. Natuurlijk brengt de boom de binnenstad in kerstsfeer. 7 december arriveert de boom uit Kongsberg en tot de eerste week van januari 2021 kunt u op eigen gelegenheid de stad bezoeken en de boom bewonderen, houdt u wel rekening met coronamaatregelen over routes, vervoer en de anderhalve meter afstand tot elkaar.

De feestverlichting zal ontstoken zijn en de ondernemers zetten hun beste beentje voor in hun winkels in kerstsfeer boordevol mooie cadeau's.

- Expositie 65 jaar Kaarslicht in de Goudse Binnenstad

Dat kan echter niet op de vertrouwde manier maar toch willen we u graag veel laten zien over deze 65 jarige geschiedenis en de waarschijnlijk oudste lichtjesavond traditie van Nederland. Er is een expositie samengesteld over die rijke geschiedenis, met foto's en verhalen. De route voert u langs een negental locaties in de binnenstad. Klik hier voor de flyer met meer informatie!

De expo wordt 12 december geopend, blijft tot de eerste week van januari 2021 en zal op publiek toegankelijke plekken te zien zijn op eigen gelegenheid. Dus kom niet met grote groepen, maar als u de frisse neus gaat halen en cadeautjes gaat kopen in de stad, volg dan deze route die hier binnenkort komt te staan. Houdt wel rekening met coronamaatregelen over routes, vervoer en de anderhalve meter afstand tot elkaar.

- Gouda bij Kaarslicht Youtubekanaal

De vele artiesten die normaal gesproken te zien en horen zijn tijdens een 'normale' Gouda bij Kaarslicht, gaan een filmpje maken met een eigen kerstoptreden en zullen dat plaatsen op het speciaal hiervoor opgezette Youtube Kanaal Gouda bij Kaarslicht. Blijf dit kanaal in de gaten houden want in de tijd tot Gouda bij Kaarslicht en Kerst zullen daar steeds nieuwe filmpjes en opnames aan toegevoegd worden.

Breng de stad in de bekende mooie kerstsfeer, zet en hang lichtjes voor de ramen. Laten we er met elkaar een mooi feest van maken én, erg belangrijk in deze tijd, koop lokaal, bestel maaltijden, haal 'coffee to go', kortom help mee om de Goudse ondernemers en culturele organisaties deze winter en de coronaperiode door te helpen zodat we onze mooie binnenstad zo levendig mogelijk houden.

Toekomstige data Gouda bij Kaarslicht:
2021 10 december
2022 16 december
2023 15 december