Wekelijks op Donderdag, Vrijdag en Zaterdag, wordt gestart vanaf 7 Sep 2023, tot en met 4 Nov 2023.

Aanvang: 11:00 - Einde: 17:00

Het is feest! U bent van harte welkom voor de 15everjaardag van de galerie in Rijksmonument De Hollandsche Maagd (uit 1530) op de expositie met feestelijke kunst van 15 kunstenaars van de galerie. De expositie ‘Feest bij De Hollandsche Maagd!’ loopt van 7 september t/m 4 november 2023 met een feestelijke start tijdens het Open Monumentenweekend op 9 en 10 september 2023.

En zoals de Goudse kunstenaar en stadstekenmeester Cornelis Borsteegh (die na 1832 in het achterpand van De Hollandsche Maagd woonde) zijn tekeningen van Gouda maakte zal er tijdens het openingsweekend weer getekend en geschilderd worden. Bezoekers kunnen dit hele weekend kunstenaars in en rond de galerie ontmoeten en aan het werk zien. Op zaterdag 9 september tekent en schildert Marloes Wijtsma haar bloemen en bloesems op linnen, schildert Nathalie Verkade realistische miniaturen van vogels en muisjes in olieverf op paneel en is Jasper Hulshoff Pol in de galerie om uw vragen te beantwoorden over zijn schilderijen van ezeltjes. Op zondag 10 september is Ton van Steenbergen een van de kunstenaars die in en bij de galerie schetsen van Gouda maakt en Ineke Mahieu schildert en plein air met olieverf, Leo van der Vlist tekent en schildert met aquarel en krijt en Patricia Lotens tekent bloemen en dieren op porselein en Gilles de Rooij laat u zien hoe hij zijn landschaps-tekeningen opbouwt. Greetje Sieders kan u alles vertellen over de bijzondere sieraden die zij maakt. Ook zijn er glasobjecten en bronzen sculpturen te zien. Het atelier van Anita Gaasbeek achter de galerie is beide dagen open met bloemen, aquarellen (dans)schetsen en -schilderijen. En natuurlijk zijn er 9 en 10 september feestelijke huisgemaakte hapjes voor bezoekers.

De galerie is wekelijks open op donderdag en vrijdag van 13-17 uur, zaterdag van 11-17u en extra op zondag 10 september van 13-17u. En op afspraak.

U vindt Galerie de Hollandsche Maagd op Oosthaven 28 in Gouda vlakbij de (oude) ingang van Museum Gouda. Zie voor meer informatie: www.dehollandschemaagd.nl en de Facebook-pagina van de galerie.

Galerie de Hollandsche Maagd
Oosthaven 28, 2801PD Gouda NL telefoon +31(0)615386063 www.dehollandschemaagd.nl