MoZaEnZo houdt zich bezig met diverse vormen van mozaïek.

MoZaEnZo is het atelier van Jeannette Nieuwesteeg

In de binnenstad van Gouda, aan de Raam, wordt intensief gemozaïekt.

Mozaïeken is een kunstvorm die al eeuwenoud is. De oude Grieken en Romeinen deden er al aan. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Mozaïeken is een ambachtelijke bezigheid die bovendien heel ontspannend en rustgevend kan werken. Elk werkstuk is uniek en met een beetje hulp van Jeannette komt er altijd iets heel bijzonders en moois uit. Er wordt met veel verschillende materialen gewerkt, zoals keramische tegelstukjes, glas, serviesgoed, kralen, schelpen enz. Er is heel veel mogelijk. Er kunnen schalen, wanddecoraties, lampen, stoeptegels, theelichthouders, krukjes, tafeltjes, windlichten en allerlei andere voorwerpen bemozaïekt worden. MoZaEnZo kan een vaste workshop aanbieden, maar eigen plannen en ideeën zijn altijd welkom en bespreekbaar.

Tip voor een dagje Gouda: Kom in de ochtend een workshop volgen, ga dan lekker de stad in voor een lunch en kom ‘s middags terug om het werkstuk af te maken of te voegen.

Er worden diverse workshops gegeven. Die hebben vaak een speciaal tintje zoals herfst, Kerstmis, winter, Pasen, zomer . Het is ook heel erg leuk om een workshop te komen doen met je familie, om een vrijgezellenfeest, een jubileum of een verjaardag te vieren. Natuurlijk kun je ook een verrassingsworkshop cadeau geven, nog leuker als je daar zelf dan ook aan deelneemt. Van tevoren bespreken we welke mogelijkheden er zijn en hoeveel tijd er voor nodig is.

MoZaEnZo geeft ook cursussen:

Een basiscursus van 6 lessen een vervolgcursus van 6 lessen een cursus met serviesgoed van 6 lessen een glas-op-glascursus van 3 lessen

Wie voor de gezelligheid, als hobby, regelmatig wil komen mozaïeken, kan gebruik maken van de “STRIPPENKAART 5 + 1” . Met deze kaart kun je vijf dagdelen (à 2,5 uur) aan de gang bij MoZaEnZo, plus één dagdeel gratis. De strippenkaart is een jaar geldig. Na een workshop of een cursus kun je dus zelfstandig mozaïeken voor een prikkie per dagdeel.

Bij de strippenkaart is het gebruik van gereedschap, koffie/thee inbegrepen. Mozaïektegels en glas zijn bij ons verkrijgbaar voor een schappelijk prijsje. Je kunt je eigen te mozaïeken voorwerp meenemen of in het atelier kopen, (denk aan schalen, glazen potten, tableaus etc.). Ook heel leuk om cadeau te geven! Je kunt komen “strippenkaarten” op dinsdag van 10.00 – 12.30 uur en donderdag van 19.30 – 22.00 uur.

In het atelier zijn veel werken van Jeannette te vinden die te bewonderen en/of te koop zijn.

Jeannette neemt ook opdrachten aan voor speciale gelegenheden. Denk hierbij aan een gemozaïekt bedrijfslogo, een tableau voor een geboorte, huwelijk of jubileum enz.

Mijn atelier is gevestigd aan de Raam 60 (in buurthuis De Speelwinkel) in Gouda.