De Nieuwe Brouwerij is gevestigd in Gouda, de oude bierhoofdstad van Europa.

Gouda werd eeuwen geleden door samenloop van omstandigheden de bierhoofdstad van Europa. Zo waren er in de 15e eeuw maar liefst 200 (!) bierbrouwerijen in Gouda.

Vanuit het Groene Hart voorzagen de brouwers dorstige Europeanen van hun geliefde bier. De Nieuwe Brouwerij wil deze prachtige traditie in ere herstellen, door Gouda terug op de kaart te zetten als trotse bierstad.

Gouda staat bekend om zijn ambachten. Goudse kaas en Goudse stroopwafels zijn geliefd over de hele wereld. De Nieuwe Brouwerij wil daar het oorspronkelijke product weer aan toevoegen: Gouds bier. Ambachtelijk gemaakt, samen met de stad.

Het is ons doel om bierliefhebbers samen te brengen. Laten genieten van ambachtelijk bier met de beste samenstelling van mensen, momenten én ingrediënten.

Samen zijn we De Nieuwe Brouwerij. Verenigd in bier.

Over Nieuw Blond

Met de lancering in de zomer hebben we voor ons eerste biertje gekozen voor een wat lichter blond bier. Dit houdt in dat 'Nieuw Blond' laag in de alcohol (5,5%) en koolzuur is en daarmee een echte dorstlesser én doordrinker. Nieuwe biersoorten staan al op de planning voor later dit jaar. Momenteel is Nieuw Blond verkrijgbaar bij The Gouda Shop en Gouds Kaashuis. Meerdere winkels en horeca volgen snel.

Achtergrond DNB


De Nieuwe Brouwerij borduurt voort op de rijke biergeschiedenis van Gouda. Wij hebben daarbij het doel om Gouwenaars een bier te geven waar ze trots op zijn en Gouda an sich (weer) op de kaart te zetten als trotse bierstad. Daarnaast werken wij vanuit de gedachte dat we bierliefhebbers samen willen brengen. Laten genieten van ambachtelijk bier met de beste samenstelling van mensen, momenten én ingrediënten.
Meer over De Nieuwe Brouwerij kun je vinden op onze site: https://denieuwebrouwerij.nl/pages/over