We vroegen Femke van de Gouda Cheese Experience naar haar favoriete kaasrecept. Femke tipt:

Kaasfondue van Goudse kaas

Niets is gezelliger dan een avondje kaasfonduen. Ook in de zomer geniet je van de heerlijke smaak van een kaasfondue, ideaal voor lange avonden aan tafel in de tuin. Probeer dit recept met echte Goudse kaas.

Bereidingswijze
- Schenk 300 ml droge witte wijn in een pan. Voeg een scheutje citroensap en een teentje fijn gehakte knoflook toe en breng het geheel aan de kook op laag vuur.
- Wanneer het geheel kookt zet je het vuur nog lager en voeg je een eetlepel bloem toe aan de wijn. Roer het geheel goed door en laat het zo n 2 minuten garen.
- Voeg beetje bij beetje 800 g in stukjes gesneden kaas toe en roer tot alle kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat. Laat niet koken.
- Serveer de kaasfondue meteen en houd de pan warm op een warmhoudplaat.

Geniet samen met vrienden en familie van een heerlijke kaasfondue!