In onze winkel vindt u heerlijke Goudse Kaas maar ook kaas van verder weg.

U bent van harte welkom in de gezelligste kaaswinkel in het centrum van Gouda: Het Gouds Kaashuis.  Zeven dagen per week geopend! In de winkel aan de Hoogstraat/Markt vindt u meer dan 50 soorten authentieke boerenkaas van hoge kwaliteit.

De kazen komen allemaal uit de directe omgeving van Gouda, uit het Groene Hart. De winkel geniet niet alleen een steeds grotere bekendheid in Gouda en omgeving,  ook de vele toeristen weten de winkel goed te vinden. Eigenaren Sandra en Maurice vertellen u graag het verhaal achter de kaas en uiteraard kunt u de kazen proeven. Vergeet niet te vragen naar ‘Gouda’s Trots’, verkozen tot de lekkerste boerenkaas van het jaar 2014/2015. Ook de winnaar van 2016 de ‘Ouwe Snoepert’ ligt voor u klaar om te proberen. Deze award winning kazen vindt u uitsluitend in het Gouds Kaashuis.

Voor de echte traditionele smaak van Gouda probeert u de zelfgemaakte boerenkaas. Iedere vrijdag maakt Maurice zijn eigen kaas in Waarder, een boerendorp vlakbij Gouda. Uw aankopen worden vacuümverpakt en zijn voorzien van een label. Zo weet u thuis ook nog welke kaas u heeft gekocht.

In de winkel vindt u alle Goudse specialiteiten onder een dak. Naast de vele soorten kaas en Goudse producten staat het Gouds Kaashuis bekend om zijn originele cadeaus en gezellige kaasproeverijen.

Open: zeven dagen per week!

RECEPT: Stevige boerenkaassoep
Maar het allerlekkerst? Dat is toch de authentieke Goudse boerenkaas, die nog altijd door zelfkazende boeren in de dorpen rondom Gouda wordt gemaakt. Het Gouds Kaashuis van Maurice en Sandra heeft wel meer dan vijftig soorten op de planken liggen. Waaronder die van Maurice zelf. Iedere vrijdag maakt hij in het boerendorp Waarder zijn eigen kaasje. We vroegen hem naar zijn lievelingsrecept. 

Ingrediënten voor 4 personen
2 teentjes knoflook
½ eetlepel kerriepoeder
½ eetlepel paprikapoeder
650 ml warme kippenbouillon
350 ml kookroom
2 stengels prei, in ringen
300 gr. geraspte oude boerenkaas
300 gr. belegen boerenkaas

Bereiding
Verhit de pan en doe er een scheutje olie in. Voeg kerrie en paprikapoeder toe, en pers de knoflook erboven uit. Smoor dit langzaam aan (niet bakken). Voeg op het laatste moment de preiringen toe. Voeg dan de room en het kippenbouillon toe, en verwarm het geheel tot het kookpunt. Roer er met een garde beetje bij beetje de kaas door. Zet het gas niet te hoog, het kan makkelijk aanbranden! Maak je soep op smaak met wat zout en peper. Haal een lekker donkerbruin stokbrood in huis en … genieten maar!