Vanaf het prille begin stond het concept vast: het verkopen en maken van chocolade in dezelfde ruimte.

Hierdoor ontstaat er een interactie met de klant op elk moment van de dag. Of zij nu een kopje espresso drinken of bonbons kopen, er is altijd contact met de klant en er kan direct ingespeeld worden op elke chocoladewens. Of het nu gaat om een kindertekening op chocola of bonbons met logo of monogram voor een receptie of trouwerij.

De winkel is uitgevoerd in een eigen trendy stijl – sommige klanten geven zelfs aan dat ze de uitstraling on-Nederlands vinden en wanen zichzelf in New York of Barcelona. Gezien het concept is er gebruik gemaakt van pure materialen, zoals glas, hout en roestvrij staal en de bonbons en andere chocolade producten worden letterlijk ‘tentoongesteld’ in mooie vitrines. Ook de verpakkingen hebben een pure uitstraling. Het concept is tot in detail uitgevoerd, van roestvrijstalen cappuccinokoppen tot en met het logo op de deuren van de toiletruimte. 

Niet alleen qua interieur is er naar perfectie gestreefd. Ook de bonbons en chocoladekunstwerkjes moeten er volgens Peter van Driel perfect uitzien en uitnodigen om erin te happen. En dat doen ze. Van ‘aardbeibom’ tot pure perfectie in de alom gewaardeerde portbonbon. Het streven naar perfectie is geërfd van zijn grootvader aan moederskant die aan het begin van de vorige eeuw een chocoladefabriek bestierde in Amsterdam. Ook hij kon net zo lang bezig zijn met het zoeken naar de juiste smaak en het juiste uiterlijk. Zo ziet men maar weer: de geschiedenis herhaalt zich. Weinig smaakervaringen zijn zo sensueel als het proeven van chocolade van de allerbeste kwaliteit. Daarom heeft Chocoladeatelier PUUR gekozen voor de zogenoemde Rolls Royce onder de chocoladeleveranciers: Valrhona.

Er is alles in het werk gesteld om de klant (gast) zich op zijn gemak te laten voelen. Zo kan men onder het genot van een heerlijke espresso, cappuccino of chocoladedrank, vergezeld van een zelf uitgekozen bonbon, zich even ontspannen met een actueel tijdschrift of de werkzaamheden volgen van de chocolatier, die vaak honderduit vertelt over zijn werk en nieuwe creaties laat proeven. Voor klanten die meer willen weten over het zelf maken van bonbons, organiseert Chocoladeatelier PUUR chocoladeworkshops. Ook een proeverij op maat behoort tot de mogelijkheden. Voor meer informatie over de proeverij kunt u telefonisch contact opnemen of even langs komen in de winkel.