Voorwillenseweg
2806 ZG  Gouda

Het Eiland is het avontuurlijke natuurspeelterrein in Gouda Oost. Het ligt achter de flatgebouwen aan de Bleysstraat en aan de Han Hollanderweg, loop gewoon om de flat heen. (Zie locatie Het Eiland). Het is elke ochtend open om 8 uur. In de zomermaanden tot 21 uur, daarbuiten open tot de straatlantarens aangaan.

Wat kan je hier doen?
Je kan er spelen met zand en water. Hutten bouwen. Klimmen, klauteren en het water oversteken, soms erin vallen. Het water is bedoeld als speelwater, niet als zwemwater. Dus beter niet kopje-onder gaan. Voor ouders en ouderen zijn er banken en tafel, in schaduw en in de zon.

Rolstoel?
Het terrein is deels geschikt voor grote en kleine mensen met een beperking. Kinderen in een rolstoel kunnen meespelen bij de zandfabriek en de twee waterlopen. Bij de tafels is een plek vrij voor mensen in een rolstoel.

Veiligheid?
Wij, en de gemeente, controleren het terrein vaak en geregeld. Mocht u iets zien dat volgens u gevaar oplevert, wilt u ons dan een mail sturen? Kinderen tot 7 jaar kunnen uiteraard alleen veilig op Het Eiland spelen onder begeleiding van volwassenen. Een bezoeker vertelde ons dat er berenklauwen (gevaarlijke planten van 2-3 meter hoog) op het Eiland groeien. Dat is niet zo. Er staan planten met witte bloemen die er een beetje op lijken, maar al onze planten zijn 100% onschuldig.

Voor iedereen en door iedereen
Alles hier wordt door vrijwilligers gedaan. Het onderhoud, schoonhouden, het afsluiten en openen. Helpt u mee het Eiland schoon te houden door uw afval mee terug te nemen of in de afvalbakken te gooien? Elke tweede zaterdag van de maand is er klusmiddag van 14-16 uur. Handen uit de mouwen en samen wat eten en drinken. Als u alleen op andere dagen kunt, dan bent u ook van harte welkom.

Vele handen en handjes maken licht werk.
Vindt u het leuk om mee te helpen? Meewerken in het groen? Kleine klusjes? Ingeroosterd worden voor het openen en sluiten van de hekken? Meedenken met het bestuur? We horen het graag via info@speleningoudaoost.nl