De Vlaam is een banketbakkerij met geschiedenis.

De Vlaam in Gouda

Met Anker en zijn vrouw Anja aan het roer ging Banketbakkerij de Vlaam een nieuwe koers varen. In 1990 verhuisde de winkel in Boskoop van de Zijde naar de Koninginneweg – een locatie met meer winkelend publiek. Tien jaar later zou om diezelfde reden ook in Waddinxveen van de Oranjelaan naar het winkelcentrum Groensvoorde worden overgestapt. Inmiddels hadden Jan en Anja in 1995 het pand van bakkerswinkel Johan Verweij aan de Markt in Gouda overgenomen. Niet alleen werden alle banketproducten vanaf dat moment in de Goudse binnenstad geproduceerd; er werd ook aan de Markt verkocht. Het was voor het ondernemersduo een droom die uitkwam.

Kamphuisen siroopwafel

Met de overname van de bakkerij in Gouda kochten Jan en Anja ook het goedbewaarde en authentieke recept van de Kamphuisen siroopwafel – de oudste en volgens kenners lekkerste stroopwafel van Gouda. De wafel werd vermoedelijk aan het begin van de 19de eeuw door de Goudse bakker Pieter Willem Kamphuisen bedacht. Vanwege de verfijnde en rijke smaak zijn de siroopwafels al 200 jaar een groot succes. De Kamphuisen siroopwafel past naadloos in het smaakvolle assortiment van Banketbakkerij de Vlaam.

 Kamphuisen Siroopwafelbakkerij: https://www.youtube.com/watch?v=asBaj8OtVfE