Tabak&Naus exposeert bij galeries in binnen- en buitenland.

Marjan Tabak is al sinds haar kindertijd aan het tekenen en creëren. Ook toen kwam haar eigenzinnige kijk naar voren. Gefascineerd door het leren van mensen ging Marjan Tabak een studie volgen aan de Universiteit Twente om leertrajecten te ontwerpen.

Het andere lid van het kunstenaarsduo Jos Naus was als kind vaak te vinden in de werkplaats van zijn vader. Zo leerde hij werken met diverse materialen, zoals hout en metaal. Hij besloot Toegepaste Onderwijskunde te gaan studeren aan de Universiteit Twente, omdat de psychologie van mensen hem mateloos boeide.

Ontdekken&experimenteren

Na het experimenteren met uiteenlopende creatieve technieken, van zeefdrukken tot zilversmeden, heeft het duo beeldhouwen ontdekt. Door de opgave een sculptuur te ontwerpen voor een nieuwe tafel, werden zij uitgedaagd. In gedachten was het duidelijk hoe de kleurrijke sculptuur eruit zou moeten zien, maar deze realiseren was een tweede. Met behulp van een boek met beeldhouwtechnieken ging het duo driftig aan het experimenteren. Met papierpulp, papier-maché en piepschuim slaagde het duo om hun eerste sculpturen te realiseren en eigenlijk al meteen in de nu bekende stijl. Door veel enthousiast experimenteren ontwikkelden de techniek en de sculpturen zich verder. Tabak&Naus gingen aan de slag met kunsthars en polyester. Het duurde niet lang voordat de eerste galerie belde met een uitnodiging voor een expositie.  Als vanzelf volgden er meer…..

Verwonderen&anders kijken

Tabak&Naus verwonderen zich over de wereld om zich heen. Ze vertalen deze in metaforisch bedoelde dierfiguren. De optimistische levensfilosofie is zeer herkenbaar in de kunstwerken van Tabak&Naus. Kenmerkend is dat zij daarbij spelen met de heldere kleuren van hun vaste palet.

Nu&toekomst

Tabak&Naus exposeren bij galeries in binnen- en buitenland. Hun werk bevind zich collecties van organisaties en particulieren, van Boedapest tot Bodegraven, van Shanghai tot Verviers. In opdracht realiseren Tabak&Naus veelal metershoge sculpturen die geschikt zijn voor buiten.

Daarnaast geven Tabak&Naus workshops waarbij mensen hun creatieve denkspieren trainen en hun eigen kunstwerk kunnen creëren.

Tabak&Naus willen in de toekomst de grenzen blijven verleggen. Experimenteren met andere materialen en vernieuwing van kunstwerken. Het duo wil de toeschouwer graag blijven uitnodigen om anders te kijken.