Gouda heeft veel te bieden voor wie graag langs leuke, bijzondere winkeltjes wandelt en binnen in de winkels een kijkje neemt om te snuffelen naar unieke spulletjes.

 Een rondje Gouda is dan ook een must voor de antiek- en brocanteliefhebbers en in de zomermaanden is de route op woensdag ook nog eens te combineren met een bezoek aan de grootste openlucht antiek- en brocantemarkt van Nederland, Gouds Montmartre op de Markt. 

Ook in de andere seizoenen is het rondje een aangename manier om de stad te verkennen en eens te bekijken op een andere manier. Temeer omdat de verspreiding van de winkeltjes een groot gebied omvat, waarbij je ook leuke galerieën, museum Gouda, concept stores en kringloopwinkels passeert. Deze zijn niet in de route opgenomen, maar ook zeker een bezoekje waard. Deze route is gemaakt door de eigenaren van Antiek- en brocantewinkeltje ‘Deja Vu’ in de Doelenstraat, nummer 1 in de ronde. 

Met Explore Gouda verken je de stad in je eigen tempo. Op de webapp staan wandelroutes door Gouda met veel uitleg en beeldmateriaal! 
www.exploregouda.nl