De lekkerste Goudse boerenkaas. ‘t Kaaswinkeltje is een bijzonder winkeltje in het hart van de oude binnenstad van Gouda.

De lekkerste Goudse boerenkaas
’t Kaaswinkeltje is een authentiek en bijzonder winkeltje in het hart van de oude Goudse binnenstad en al generaties lang gespecialiseerd in boerenkazen. Kaas die nog steeds volgens oude tradities op boerderijen rondom Gouda wordt gemaakt en die niet wordt gepasteuriseerd, waardoor de lekkere smaak behouden blijft. Door beperkte productie wordt deze lekkere kaas niet geëxporteerd, maar ligt binnen uw handbereik, in vele leeftijden in deze winkel.

Er staan altijd 40 à 50 soorten kaas voor u klaar om vrijblijvend te proeven. Alle kazen worden speciaal vacuümverpakt, zodat u ze gemakkelijk mee kunt nemen en bewaren.

Probeert u vooral de ‘Jumbo’ eens. Deze 60 kg wegende kaas wordt gemaakt op de boerderij van Jos van der Geest. Deze kaas is 8 maanden gerijpt maar door z’n grote formaat blijft deze kaas super smeuïg. Echt een topper uit het assortiment. Deze kaas heeft al vele prijzen in de wacht gesleept!

RECEPT: Kaascake

Heel fijn is het recept van ’t Kaaswinkeltje. Een cake, maar dan anders. Dus niet zoet, maar hartig, met ham en kaas. Boerenkaas, welteverstaan. Want Ad en Krijniëlle verkopen uitsluitend kaas die nog steeds volgens de oude tradities op boerderijen rondom Gouda wordt gemaakt. Hun (h)eerlijke kaascake serveer je niet bij de koffie of thee, maar bijvoorbeeld ’s avonds, bij een goed glas wijn. Je kunt de cake koud én warm eten.

Ingrediënten
3 eieren
100 gr. boter
125 gr. zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels room
250 gr. ham, fijn gesneden
50 gr. geraspte belegen kaas
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
bloem
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, en zet twee kommen klaar: één gewone kom en één van glas. Maak de glazen kom goed schoon en vetvrij (gebruik wat citroensap). Splits eerst de eieren. Giet de eiwitten in de vetvrije kom, en doe de eidooiers in de andere. Klop de eidooiers samen met de boter en de room op tot een romige, luchtige massa. Voeg de paprikapoeder en wat zout en peper toe, en roer de hamsnippers, de kaas en de peterselie erdoor. Haal het zelfrijzend bakmeel door een zeef en voeg het toe aan het ham- en kaasmengsel. Roer alles nog even snel door en zet de kom weg. Klop de eiwitten in de glazen, vetvrije kom met een heel klein beetje zout goed stijf. Spatel dit eiwitschuim door het mengsel met de eidooiers. Vet de cakevorm goed in met boter en wat bloem, en stort het kaascakemengsel in de cakevorm. Bak de kaascake gaar in ongeveer 60 minuten. Om te controleren of de kaascake goed gaar is, kun je er een breinaald of satéprikker insteken, tot in het midden van de cake. Als die er helemaal schoon (dus zonder cakeresten) uitkomt, is de cake goed.