Klein Amerika 20
2806 CA  Gouda

00182590101

www.chocoladefabriekgouda.nl

Wij zijn altijd in bedrijf, 7 dagen per week kun je bij ons terecht, vandaar die naam fabriek!

De Chocoladefabriek is van oudsher een chocoladeverwerkingsfabriek en sinds 2014 het onderkomen van de Stadsbibliotheek GoudaStreekarchief Midden-HollandDrukkerswerkplaats Gouda en Kruim - eten & drinken.

De Chocoladefabriek is een inspirerende en dynamische omgeving waar altijd iets te doen en te ontdekken is. Waar we graag onze kennis en collectie delen. Een plaats waar kennis en ambacht elkaar ontmoeten, waar je graag bent, waar je verleden en toekomst ervaart, verhalen van anderen hoort en nieuwe gezichtspunten ontdekt. Zodat je uiteindelijk weer nieuwe kennis ontwikkelt. Maakwerk, zoals dat hoort in een fabriek. Bekijk hier een film van de Chocoladefabriek.

Kom kijken, lezen, delen genieten van bijzondere ontmoetingen, rijke historie en culturele bedrijvigheid. Het kan allemaal. Ja ook proeven. Van de geurige koffie en smakelijke gerechten van Kruim. Terwijl de kinderen een boek erbij zoeken of de wonderen van taal ontdekken in de Jeugdwerkplaats.

Geniet je buiten op het terras? Kijk dan ook eens naar boven en ontmoet Leo Vroman, Goudse dichter en wetenschapper. Een 3 meter hoog kunstwerk gemaakt door beeldend kunstenaar Jeroen Henneman.

Kom Kennis Maken! We zijn er elke dag!