Mallegatsluis
2802  Gouda

0652416920

ijsselhuisgouda.nl

Openingstijden

Donderdag t/m Zaterdag 15:00-23:00
Zondag 10:00-20:00

Gouda is een stad met veel verborgen plekjes.

Omarm de ruimte, ons extra ruime terras is open. Maak een lekkere wandeling en kom bij ons de lekkerste lunch, vele soorten bitterballen, plankjes gezelligheid, chocoballen van Zouter, bio en fairtrade koffie van Peeze, Fritz frisdranken en verse soep. Voor op het terras, onderweg of voor thuis.

Gek van groentes, lokaal is het toverwoord, om de hoek groeit en bloeit er zoveel moois om mee te koken. Wat er op het bord verschijnt is een ode aan de kleur en verscheidenheid die er dichtbij en verder weg te vinden is. De chef haalt zijn inspiratie van de directe leveranciers en uit zijn verre reizen om de wereld. Zoals het hoort in een schipperswachtlokaal, veel van dichtbij maar ook spanning van ver weg. Het IJsselhuis is altijd een ontmoetingsplaats geweest met vele smaakmakers. Eerst in verhalen, nu ook met waanzinnige gerechten.

Binnen zijn we voorlopig nog gesloten. Helaas kunnen we binnen nog niet open de 1,5 meter verplichtingen. Het oude pandje is gebouwd op knusheid en gezelligheid, maar de ontwerper in 1912 hield geen rekening met een pandemie in 2020/2021.

Deze zomer (2021) is het ruime terras geopend van do t/m zo van 10 tot 22 uur. De fijnste bieren en lokale ciders, mooie wijnen en lekker lokaal eten. Omdat het terras sterk weersafhankelijk is nemen we geen reserveringen aan, ook niet voor feestjes of speciale bijeenkomsten zolang we binnen nog gesloten zijn. We hopen vanaf september weer binnen open te kunnen.