In de oude lichtfabriek bevindt zich LF Gouda waar u kunt eten, drinken en feesten.

Geniet van het Industriële erfgoed in de historische binnenstad van Gouda. Voel de energie van toen, vertaald naar het nu!

Terug in de tijd, naar 1910. De Gemeentelijke Lichtfabrieken Gouda verzorgde de stroomvoorziening van Gouda en omgeving. Stroom werd voornamelijk gebruikt voor verlichting boven de gezellige keukentafels; er waren nog geen stofzuigers, wasmachines of drogers. En aan zo’n keukentafel zaten onze (overgroot) opa’s en oma’s, met elkaar verbonden door het licht dat hier werd gemaakt. Daar werd samen gegeten, koffie gedronken, gelachen en later op de avond een borreltje geschonken.

Aan zo’n keukentafel zat Hendrik. Met meer dan 40 dienstjaren in de Lichtfabriek, poetste hij elke dag vol trots de Stroom Turbines. Hendrik hield van tradities en het oude ambacht zoals het branden van koffie, het bakken van brood, het fermenteren van groente.

Vandaag de dag waarderen we weer hoe onze opa’s en oma’s het eten bereidden. Waarom? Omdat het smaakt en voldoening geeft. Omdat het echt is. En ook omdat je proeft dat men met elkaar én de natuur in verbinding stond. En denk dan maar weer eens aan die gloeilamp boven de keukentafel; verbonden door De Lichtfabriek Gouda!

De tijd van vroeger wordt teruggehaald, vertaald naar het nu! En trotse Hendrik? Die schenkt zichzelf een biertje in. Hij is De Lichtfabriek, toen én nu!

FONDUE FABRIEK – vanaf 27 oktober geopend!
We zijn er dol op, laat die warme winterpotten maar branden, het wordt smeuïg, cheesy en oer Hollands.  Je stelt bij ons jouw eigen fondue samen. Je kiest uit 3 soorten, Goudse Kaas, Truffelkaas of Gorgonzola met rode port (welke vorig jaar met stip het meest populair was). De kosten zijn € 16,95 per persoon. En houd je niet van kaas? Dan hebben wij een Saté Fondue voor jullie bedacht! Alles wat je in de kaas dipt, kun je namelijk ook in de Saté saus dippen. Jullie kunnen nu reserveren of de menukaart bekijken op www.fonduefabriek.nl