Schuin tegenover het Stadhuis op de Markt in het oude centrum van Gouda ligt de Korte en even verderop de Lange Groenendaal. De winkelstraat is tot ver in de omtrek bekend om zijn eigenzinnige winkeltjes met hun unieke aanbod. Het is een bonte mix van natuurvoeding en fijne delicatessen uit de hele wereld tot oude boeken, bijzondere kinderkleding, houten speelgoed en nog veel meer. In zo`n karakteristieke omgeving is plek voor Karakter.
Karakter streeft naar duurzaamheid, voor een betere en eerlijkere wereld. Wij proberen daarom onze collectie zoveel mogelijk te versterken met merken die deze zelfde visie uitdragen.

Bij ons vind je bijvoorbeeld:
Handgebreide truien en vesten van Inti Knitwear, Onderscheidende herenkleding in mooie stoffen van ‘Knowledge Cotton’, Jeans en collectie van Kuyichi en Nudie jeans, Mooie kleurrijke jurkjes van organisch katoen van ‘Skunk Funk’, Duurzame schoenen van het franse merk Veja en het spaanse merk Neosens.
Ook Cus, Inti Knitwear, Armed Angels, Thinking Mu en de andere merken zetten zich in voor een betere wereld. Mooie kleding, van buiten, maar ook van binnen!

Het idee van Karakter ontstond toen Nienke vanuit Zwolle verhuisde naar Rotterdam: ze wilde een ‘eigen wereld’ creëren in de grote hectische stad. In 2003 kreeg Nienke de kans en Karakter was een feit. Inmiddels is Gouda de stad met Karakter.
Karakter wil je allereerst natuurlijk prikkelen met haar collectie. Maar ook je enthousiast , fijn ‘jezelf’, uitbundig of vernieuwend laten voelen in je kleding, zodat het een stukje van jou wordt.

Met zijn allen vinden we het bijzonder jouw karakter te mogen kleden!