Markt 35
2801 JK  Gouda

Fietsen tussen Rotterdam en Gouda door de Krimpenerwaard

KoeKaasRoute: Ontdek de Krimpenerwaard. 

Vlakbij, tussen Rotterdam en Gouda, ligt misschien wel het best bewaarde geheim van Nederland: de Krimpenerwaard. Een gebied met een ongekende charme en eigenheid, waar recreanten heerlijk kunnen onthaasten in een oase van rust en ruimte. De Krimpenerwaard is verrassend veelzijdig. Zo kan iedereen er genieten van het prachtige Hollandse veenweidelandschap, natuur, diverse recreatiegebieden en natuurlijk sfeervolle dorpjes en historische stadjes. Het is een gebied om eindeloos te fietsen, te wandelen en te varen.

Genieten!

Op de fiets geniet de bezoeker van grazende koeien en weidevogels op de langgerekte weilanden met bloemrijke slootkanten, met in de verte een monumentale boerderij. Natuurliefhebbers en vogelaars kunnen op diverse punten op de route een stukje omrijden om een bezoekje te brengen aan de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn. De route gaat langs dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en langs de historische stad Gouda. Proef onderweg ook de  gastvrijheid van de ondernemers: koop kaas, honing, eieren en andere producten bij de boer of maak kennis met de streekgerechten in een van de gezellige restaurantjes.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland
2018Kkroute Nl Web Def