Markt 1
2801 JG  Gouda

Een nieuwe fietsroute dwars door het Groene Hart verbindt de drie prachtige Gouden Eeuwse steden Oudewater, Schoonhoven en Gouda met elkaar.

Een nieuwe fietsroute dwars door het Groene Hart verbindt de drie prachtige Gouden Eeuwse steden Oudewater, Schoonhoven en Gouda met elkaar. De afwisselende fietsroute is 43 kilometer lang en voert langs eeuwenoude boerderijen en het schilderachtige riviertje de Vlist. In de drie historische sfeervolle binnensteden lonken terrasjes, een bezoek aan een museum of de gezellige winkelstraten.

Oudewater
Het buitengebied van Oudewater behoort tot het open veenweidengebied wat uitnodigt tot wandelen, fietsen en varen. Ook het gebied langs de Lange Linschoten en de Hollandse IJssel met rijen knotbomen en fruitbomen zijn pareltjes in dit gebied. Onderweg zijn diverse boerenbedrijven te bezoeken die zich bezig houden met agro-toerisme. Je kan hier vaak streekproducten kopen maar ook overnachten (campings) en gebruik maken van diverse arrangementen. De stad is internationaal bekend om de sfeervolle en monumentale binnenstad met gezellige terrasjes, leuke kleine winkeltjes en bezienswaardigheden zoals de Heksenwaag en het Touwmuseum.

Schoonhoven
Schoonhoven is als zilverstad uniek. Al sinds de middeleeuwen zijn er edelsmeden in Schoonhoven. In het huidige straatbeeld is dat terug te zien in oude monumentale zilverwerkplaatsen en zilversmidwoningen en ruim 30 galerieën, juweliers en ateliers. Hier tonen de goud- en zilversmeden traditionele maar ook moderne sieraden, gebruiksvoorwerpen en bovenal vrije kunst in zilver. In het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven word je echt ondergedompeld in de wereld van zilver.

Gouda
Gouda is een historische stad met allure. In het centrum is veel te zien van de rijke historie en de veelzijdige cultuur. U vindt er een scala aan monumentale panden, musea en galerieën met hedendaagse kunst. De Markt is het middelpunt van talloze kroegen, restaurants en gezellige terrassen. Ze bieden een uniek uitzicht op het Stadhuis uit de 15e eeuw. De stad staat daarnaast bekend om zijn Goudse kaas, die van april tot en met augustus nog steeds verhandeld wordt op de donderdagse toeristische kaasmarkt. Ten slotte geniet Gouda bekendheid door de fabricage van kaarsen, pijpen en stroopwafels en de jaarlijkse Gouda bij Kaarslicht.

Happen en Trappen Cultuur
De Gouden Eeuw Driehoek is ook te doen via Happen en Trappen cultuur. Op de website kunt u er meer informatie over vinden. 

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland


Goudeneeuw 2018 10 291X420 Lr