Sfeervolle vergaderlocatie, borrels, presentaties, teambuilding, heisessie

De Goudse Waag is al eeuwenlang hét handelscentrum van Gouda. Goederen en later enkel nog Goudse kaas werden hier gewogen om de belasting te bepalen. Daarna werd de handel verkocht op de Goudse Markt voor het pand. Kaas staat nog steeds centraal in dit rijksmonument. Het kaas- en ambachtenmuseum is er gevestigd. 

Op de eerste verdieping bevindt zich een prachtig en sfeervol proeflokaal, dat zeer geschikt is voor kleinere partijen, borrels, vergaderingen en presentaties. Een presentatie of proeverij in het museum op de tweede verdieping is ook mogelijk. Deze authentieke zolder is zeer sfeervol. Beneden in het pand bevindt zich een kaas- en souvenirwinkel. De Waag wordt regelmatig verhuurd voor bijvoorbeeld kaascursussen, productpresentaties, hei-sessies, maar ook voor een borrel leent deze locatie zich uitstekend. Een blokje kaas mag daarbij nooit ontbreken! 

Soort accommodatie                                      
Museum                                      
Aantal zalen: 1 + museum
Afstand tot station: 7 minuten lopen

Capaciteit per zaal
60 staand, zittend max 40 (krap). Overleg over meerdere opties is mogelijk.

Faciliteiten
Beamer, scherm, WIFI

Overige faciliteiten
proeflokaal kaasproeverijen, geen lift aanwezig
Catering
In verband met de museumfunctie ietwat beperkte mogelijkheden, buffet is mogelijk. Hapjes en kaasproeverij geen probleem. High cheese kan ook georganiseerd worden. Contact met diverse cateraars. 
Parkeermogelijkheden
Dichtstbijzijnde parkeergarage is Nieuwe Markt.