Welkom in Gouda, een echte Hollandse Classic!

Welkom in het historische hart van het Groene Hart: Gouda, een bijzondere stad met ruim 70.000 inwoners. Aan de snelweg gelegen en centraal tussen grote steden als Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Leiden, straalt de oude stad vitaliteit uit in combinatie met een eeuwenoude geschiedenis. Gouda is wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels, pijpen en aardewerk. De compacte historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, de grachten en de vele hofjes is een bezoek meer dan waard. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Gouda biedt veel mogelijkheden om uw groepen een aantrekkelijk arrangement aan te bieden. 

Méér dan kaas en siroopwafels! Gouda is één van de weinige steden met een vrijstaand laatgotisch stadhuis. Midden op de Markt staat dit mooie historische gebouw met zijn rood-witte luiken. En wat dacht u van de langste kerk van Nederland: de Sint-Janskerk, 123 meter lang, met 72 uniek gebrandschilderde ramen? De Goudse Waag met het Kaas- en Ambachtenmuseum? Museum Gouda met de unieke martelkelder en bijzondere tentoonstellingen? Daarnaast heeft Gouda een rijke watergeschiedenis en is een grachtentocht een echte aanrader. Verder kunt u de oude sfeer proeven bij de verschillende ambachtelijke winkels. Met haar rijke uitgaansleven, cultuur en historie is Gouda een prachtige bestemming om te bezoeken! 

Arrangementen op maat
Een hele dag speciaal voor een groep? Dat kan in Gouda. We bieden bijzondere arrangementen voor kleine en grote groepen. De unieke combinatie van kaas, siroopwafels, Gouds plateel, diverse restaurants, musea, diverse workshopmogelijkheden én de omgeving van Gouda staan garant voor een geslaagde dag. Leuke activiteiten, een heerlijke maaltijd en desgewenst een overnachting, allemaal in één pakket*. Wilt u een arrangement op maat voor uw klanten? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden en we vullen samen met u de dag in. Onze medewerkers zorgen graag voor een passend voorstel!

Voor de chauffeur
De chauffeurs maken vaak lange dagen en moeten veel wachten. Daarom bieden wij de chauffeurs graag een gratis kopje koffie bij de Koffiefabriek of Kruim aan. Wij bieden tevens een gratis plattegrond met aanrijdroutes en parkeerplekken voor touringcars in Gouda. 

Beeldbank
Wilt u een Gouda reisarrangement opnemen op uw website of in de brochure? Wij helpen u graag met sprekende teksten en beeldmateriaal. Op de website kunt u gratis foto’s van Gouda downloaden. Na een eenvoudige registratie kunt u de beelden rechtenvrij in uw publicaties of op uw website gebruiken.

Voor meerdere vragen en reserveringen kunt u mailen naar info@welkomingouda.nl