De herfst komt eraan; tijd om je garderobe te kleuren naar de herfsttinten én te proeven van de rijke smaak van amberkleurig bier.

Hoe leuk is het om dan een dagje te shoppen in middeleeuwse straatjes en neer te strijken op één van de gezellige terrasjes met een herfstbockje in de hand?! Dat kan in Gouda!

Shop net even anders
Shop in de net even andere winkels en boetieks in de middeleeuwse straatjes die Gouda rijk is. Laat je verrassen door de hippe trendy concept stores, vintage shops of fairtrade winkels. En als je toch even één van bekende winkelketens wil bezoeken voor bijvoorbeeld een goede basic, kun je deze hier ook vinden. Het mooie aan Gouda is dat het centrum goed beloopbaar is en je dus geen zere voeten krijgt.  

Klik hier voor een overzicht van de leukste shopadressen

*Vanuit de Gouda Xplre app is de shoppingroute ‘Beleef de Goudse straatjes’ beschikbaar. De app is gratis te downloaden in de iOS Apple App store en de Google Play store.

Tijd voor een biertje!
Eenmaal je shoppings in bezit; strijk dan neer bij één van de biercafé’s die Gouda rijk is. Wist je dat Gouda in de 15 e eeuw de bierhoofdstad van Holland was? Helaas hebben de meeste bierbrouwerijen geen bestaan meer, maar gelukkig zijn er vele cafés en terrasjes waar je een rijk aanbod aan speciaal
biertjes kunt vinden. Vooral in de herfst met de vele smaken bockbier een aanrader om eens te kiezen voor bier! Ja, zeker ook voor vrouwen!

Klik hier voor een overzicht van de bekendste biercafés