Zotte Zaterdag: Crazy Hunt en andere verrassingen

17 oktober is het weer Zotte Zaterdag! De dag waarop Erasmus, schrijver van ‘Lof der Zotheid’, traditioneel terugkeert naar de stad waarin hij opgroeide: Gouda. Maar … door de uitbraak van de nieuwe pest komt hij dit jaar niet. Wel stuurt hij tijdgenoten naar het historische centrum ter leringh ende vermaeck. Zo zijn er demonstraties en optredens in de Sint Jan en concerten van Datura in de Agnietenkapel. Bij de Gouda Cheese Experience zie je hoe ze vroeger kaas maakten, bij Museum Gouda kun je een Blind Date boeken met een Zot en in de Chocoladefabriek ontmoet je de geschiedenis in levenden lijve! Ook in de winkelstraten zijn er middeleeuwse verrassingen en ... verstopte letters. Meer weten? Houd de website www.zottezaterdag.nl in de gaten voor het programma en de tijden!

Natuurlijk worden alle coronamaatregelen zorgvuldig in acht genomen, en worden bezoekers gevraagd minstens 1,5 meter afstand van elkaar te houden!

Crazy Hunt
Ga in de herfstvakantie (17 t/m 24 oktober) mee op zoek naar de geheime boodschap van Erasmus! Download Crazy Hunt en duik in het verleden met de technologie van de toekomst. Crazy Hunt is een ervaring die je niet mag missen ‒ tenzij je bang bent voor draken, natuurlijk! Want de app maakt gebruik van augmented reality, waarmee Gouda op je scherm wordt omgetoverd tot een middeleeuwse stad. Je ziet dingen die anderen niet zien! Zoals criminelen die aan de kaak worden gesteld … Vergeet ook niet het virtuele wapenmuseum te bezoeken! Oh ja, met je oplossing kun je een prijs winnen. Kijk op www.zottezaterdag.nl voor meer info.