Navigatie

Roze Zaterdag

Gouda kleurt roze!

Gouda is een stad waar al eeuwenlang mensen uit alle windstreken zich vestigen. Een stad waar bekende historische personen de vrijheid vonden om zich te uiten, te doen waar zij in geloofden en hun denkbeelden te delen met de rest van de wereld.

De diversiteit die zo kenmerkend is voor Gouda, is ook waar de uitdaging ligt voor de stad en haar inwoners. De verschillen zijn groot en denkbeelden liggen soms ver uit elkaar. We zijn niet gelijk, maar wel elkaars gelijken. Samen werken aan het zichtbaar maken van deze diversiteit is de uitdaging die Gouda aangaat, met als hoogtepunt Roze Zaterdag 2018 op 23 juni. 

Voor meer informatie: rozejaargouda.nl

LET OP: Tijdens Roze Zaterdag 23 juni zal de NS busvervoer naar Gouda inzetten in verband met geplande werkzaamheden van ProRail op het spoortraject.

Touringcars/Bussen
Kom je op eigen initiatief met een touringcar naar Gouda? Gezellig! Maar let op, er zijn zeer beperkt parkeerlocaties beschikbaar op het Schouwburgplein en de Schielandsehogezeedijk. De parkeerplekken voor touringcars op Klein Amerika zijn in verband met de warenmarkt NIET beschikbaar op 23 juni.

Roze Camping
Het weekend van 23 juni wordt het terrein van GOUDasfalt omgetoverd tot een pop-up camping voor mensen die Roze Zaterdag willen bijwonen. Het voormalige fabrieksterrein aan de Hollandse IJssel wordt dan gezellig en geschikt gemaakt en biedt voor een aantal dagen en nachten plaats aan ca. 50 tentjes en 30 campers of caravans. De binnenstad van Gouda is vanaf GOUDasfalt makkelijk bereikbaar met het pontje GEIN, met de fiets of lopend. 

Kijk voor alle informatie op www.goudasfalt.nl/rozecamping