Support your locals! Op deze pagina vind je een overzicht van de producten en diensten die lokale ondernemers hebben opgezet.

De binnenstad komt beetje bij beetje weer tot leven. De winkels zijn bijna allemaal weer open en vanaf 1 juni kun je weer een bezoek brengen aan de meeste bezienswaardigheden, café's en restaurants. De bezienswaardigheden zullen bijna allemaal gaan werken met online ticketverkoop en tijdslots die je vooraf dient te reserveren. Check daarom voor je bezoek aan Gouda altijd eerst de website van de bezienswaardigheden die je graag wilt bezoeken.

We kunnen niet genoeg benadrukken om tijdens je bezoek aan de binnenstad afstand van elkaar te houden en drukte te mijden. De binnenstad is op elke dag van de week gezellig, dus beperk je bezoek niet alleen tot de zaterdag.

En ook vanuit je huis kun je volop van Gouda blijven genieten tijdens de coronacrisis. Onze bevlogen Goudse ondernemers bieden op diverse manieren hun producten en diensten aan, zodat je niks hoeft te missen.

Op onze Facebook en Instagram delen wij regelmatig initiatieven van lokale ondernemers. Houd deze social kanalen dus ook zeker in de gaten voor de beste tips en actuele informatie.

Horeca & restaurants
Vanaf 1 juni mag de horeca onder strikte voorwaarden haar deuren en terras weer openen. Vooraf reserveren is verplicht voor een tafeltje binnen en aan te raden voor een tafeltje buiten. Restaurants hanteren hiervoor waarschijnlijk wisselende regels. Neem voor de zekerheid dus altijd vooraf even contact op met het restaurant of café om teleurstelling te voorkomen.

Voor een overzicht van alle restaurants die er in Gouda te vinden zijn met contactgegevens erbij, kijk je hier. Kijk voor de tijdelijke acties wel even op de website of Facebookpagina van je favoriete restaurant!

Enkele restaurants zullen de huidige afhaal- of bezorgservice wellicht voortzetten. Op de websites vanuitjehuis.nl en kiesvoorlokaal.nl vind je een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden in Gouda en omstreken.

Winkelen
Lekker slenteren en winkelen in de sfeervolle Goudse straatjes doen we natuurlijk graag. En gelukkig is dit momenteel op gepaste afstand en met de door winkels getroffen maatregelen nog steeds mogelijk. Via deze link vind je een overzicht van alle winkels in Gouda. TIP: Check de website van de winkels altijd even voor aangepaste openingstijden.

Ook veel winkels bieden momenteel de optie om vanaf je bank cadeautjes of spulletjes te bestellen, die zij vervolgens bezorgen in Gouda. Ideaal voor de verjaardag van je neefje of gewoon om iemand een hart onder de riem te steken. Wil je meteen een duidelijk overzicht van alle producten en diensten in Gouda en omstreken? Kijk dan even op vanuitjehuis.nl en kiesvoorlokaal.nl.

Bijzondere activiteiten en initiatieven

Gelukkig brengt de coronacrisis ook mooie initiatieven voort. Het haalt de creativiteit van mensen en ook van onze Goudse ondernemers naar boven! Zo kun je op het moment voorstellingen bijwonen, meedoen aan pubquizzen of bijdragen aan bijzondere projecten. Zo kan je ook vanaf je bank genieten van Goudse activiteiten.

Uit & thuisagenda
Kijk in de uit- en thuisagenda voor een overzicht van alle activiteiten die je vanuit huis kunt bijwonen. Je kunt vanaf de bank bijvoorbeeld deelnemen aan een pubquiz, in de woonkamer dansen op de klanken van een DJ livestream of genieten van een klassiek concert in de Sint Jan.

Ludieke kaasstickers in de binnenstad.
"De binnenstad van Gouda ontvangt je juist nu met open armen." Deze tekst staat op enkele van de ruim 800 straatstickers die in de binnenstad van Gouda zijn te vinden. Op de kaasvormige stickers staan ook gedichten over de huidige situatie van Goudse stadsdichters. De kleine stickers liggen op 1,5 meter van elkaar, om zo de bezoeker te helpen de juiste afstand te bewaren. De grote stickers hebben - hoe kan het ook anders - een diameter van 1,5 meter. Een mooi initiatief van het SOG.

Stip op de horizon door Museum Gouda
Museum Gouda heeft - nog t/m 31 mei - een prachtig initiatief opgezet, 'Stip op de horizon'. Dit project nodigt je uit om bij te dragen aan een groot gezamenlijk kunstwerk en daarmee letterlijk en figuurlijk een stip op de horizon zetten in deze moeilijke tijd. Kijk voor meer informatie op de website van Museum Gouda.  

Goudse glazen
De Sint-Janskerk opent vanaf 1 juni haar deuren weer. Tot die tijd kun je de prachtige Goudse glazen en Cartons nu online bekijken!

Voordeur fotoshoot
Op de foto met je gezin om deze unieke periode vast te leggen? Studiorama heeft hiervoor de Voordeur fotoshoot bedacht. Op hun website vind je hier meer informatie over

Punselie's stroopkoekjes
Punselie heeft maar liefst 30.000 koekjes oftewel 510 dozen gedoneerd aan IC personeel. De koekjes hebben een speciale wikkel met de tekst SUPERHELD trots op jou.
Bovendien verkopen ze nu online in hun webshop een doos met 60 koekjes. De koekjes worden verpakt in een witte foliewikkel. Je krijgt er 60 papieren stickers bij die je kunt gebruiken om je persoonlijke wens op het koekje te zetten. 
Klik hier voor meer informatie!

Cultuurprikkel van Cultuurhuis Garenspinnerij
Cultuurprikkel = Lekker thuis aan de slag! Elke werkdag een prikkelende opdracht om thuis aan te werken met de hele familie! Deel je kunsten met anderen.
Thuis doorbrengen met het gezin is gezellig maar hoe zorg je ervoor dat niemand zich verveelt? Daarvoor heeft CultuurThuis Garenspinnerij een oplossing: Cultuurprikkels! Elke werkdag posten ze een inspirerende opdracht in verschillende disciplines. Je vindt ze op de sociale media (Facebook , Instagram, Twitter, YouTube) o.v.v. #prikkelchg

Een overzicht van de beeldende prikkels
Een overzicht van de muzikale prikkels

Bezorgen zonder zorgen
Alles van jouw favoriete Goudse winkel in deze periode toch thuisbezorgd? Dat kan vanaf nu omdat de Binnenstad Gouda een samenwerking is gestart met Bezorging Zonder Zorgen.

De ondernemers van de binnenstad slaan de handen ineen om de inwoners van Gouda optimaal te kunnen bedienen. Vanwege het coronavirus is in een korte tijd deze mogelijkheid bedacht om volgens de RIVM-regels te kunnen bezorgen en tegelijkertijd de centrumondernemers te ondersteunen.

De samenwerking is geïntroduceerd door Hans van Aalst, de nieuwe centrummanager van onze mooie stad Gouda.

Neem contact op met jouw favoriete winkel en ontvang jouw vertrouwde spullen aan je voordeur! 

Kunstcentrum Firma Van Drie lanceert website om thuis exposities te bekijken!
Deze lastige periode heeft Firma van Drie de gelegenheid geboden om een nieuw initiatief te ontwikkelen: het lanceren van de website www.expositiesfirmavandriethuisbekijken.nl waardoor het mogelijk is deze expositie alsnog vanuit huis te bekijken. Ook toekomstige exposities zullen op deze site te zien zijn.