Met ingang van dinsdag 13 oktober 19.00 uur zijn de corona-maatregelen opnieuw aangescherpt. 

We vragen een ieder zich zoveel mogelijk aan de geldende regels te houden. Houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte, blijf thuis als je verkouden bent en draag waar nodig een mondkapje.

Wil je thuis eens lekker eten? Of is er binnenkort iemand jarig waar je niet naartoe kunt? Of gewoon zin in iets lekkers? Kijk dan eens op vanuitjehuis.nl of kiesvoorlokaal.nl. Op deze website vind je alle restaurants, winkels en andere ondernemers die in deze tijd het lekkerste eten, de mooiste cadeaus en meer leuks bij je thuis bezorgen. 

Op onze Facebook en Instagram delen wij regelmatig initiatieven van lokale ondernemers. Houd deze social kanalen dus ook zeker in de gaten voor de beste tips en actuele informatie.

Actuele informatie over het coronavirus en de maatregelen ervan is te vinden op Rijksoverheid.

Gouda bij Kaarslicht
De 65e editie van Gouda bij Kaarslicht 11 december 2020 kan dit jaar niet met elkaar op de markt gevierd worden, er is daarom voor een andere vorm gekozen.
Kijk voor updates over (online) activiteiten die wel door kunnen gaan op www.goudabijkaarslicht.nl.

Bezienswaardigheden
Veel bezienswaardigheden hebben opnieuw te maken met een beperkt aantal toegestane bezoekers en werken daarom zoveel mogelijk met online ticketverkoop en tijdslots die je vooraf dient te reserveren. Check daarom voor je bezoek aan Gouda altijd eerst de website van de bezienswaardigheden die je graag wilt bezoeken. 

Cultuurinstellingen
De Goudse Schouwburg en de Theaterbakkerheij hebben besloten om tijdelijk dicht te gaan. Helaas is het voor de theaters financieel onmogelijk om open te blijven. Houd voor updates en informatie de website van de theaters in de gaten. De overige cultuurinstellingen zijn geopend.

Horeca 
Alle eet- en drinkgelegenheden gaan helaas weer dicht, maar gelukkig hebben veel daarvan wederom een bezorg- of afhaalmogelijkheid! Kijk voor deze specials op de website of Facebookpagina van je favoriete restaurant of op vanuitjehuis.nl of kiesvoorlokaal.nl!

Winkelen
Lekker slenteren en winkelen in de sfeervolle Goudse straatjes doen we natuurlijk graag. En gelukkig is dit momenteel op gepaste afstand en waar nodig met mondkapje nog steeds mogelijk. Via deze link vind je een overzicht van alle winkels in Gouda. Sommige 

Bijzondere activiteiten en initiatieven

Gelukkig brengt de coronacrisis ook mooie initiatieven voort. Het haalt de creativiteit van mensen en ook van onze Goudse ondernemers naar boven! 

Uit & thuisagenda
Kijk in de uit- en thuisagenda voor een overzicht van alle activiteiten in Gouda, online en offline.

Ludieke kaasstickers in de binnenstad.
"De binnenstad van Gouda ontvangt je juist nu met open armen." Deze tekst staat op enkele van de ruim 800 straatstickers die in de binnenstad van Gouda zijn te vinden. Op de kaasvormige stickers staan ook gedichten over de huidige situatie van Goudse stadsdichters. De kleine stickers liggen op 1,5 meter van elkaar, om zo de bezoeker te helpen de juiste afstand te bewaren. De grote stickers hebben - hoe kan het ook anders - een diameter van 1,5 meter. Een mooi initiatief van het SOG.

Bezorgen zonder zorgen
Alles van jouw favoriete Goudse winkel in deze periode toch thuisbezorgd? Dat kan vanaf nu omdat de Binnenstad Gouda een samenwerking is gestart met Bezorging Zonder Zorgen.

De ondernemers van de binnenstad slaan de handen ineen om de inwoners van Gouda optimaal te kunnen bedienen. Vanwege het coronavirus is in een korte tijd deze mogelijkheid bedacht om volgens de RIVM-regels te kunnen bezorgen en tegelijkertijd de centrumondernemers te ondersteunen.

De samenwerking is geïntroduceerd door Hans van Aalst, de nieuwe centrummanager van onze mooie stad Gouda.

Neem contact op met jouw favoriete winkel en ontvang jouw vertrouwde spullen aan je voordeur! 

Kunstcentrum Firma Van Drie lanceert website om thuis exposities te bekijken!
Deze lastige periode heeft Firma van Drie de gelegenheid geboden om een nieuw initiatief te ontwikkelen: het lanceren van de website www.expositiesfirmavandriethuisbekijken.nl waardoor het mogelijk is deze expositie alsnog vanuit huis te bekijken. Ook toekomstige exposities zullen op deze site te zien zijn.