07-04-21

Lees onderstaande informatie goed door om op de hoogte te zijn van de impact hiervan op de bezienswaardigheden, horeca, winkels en activiteiten in de binnenstad.

We vragen een ieder zich zoveel mogelijk aan de geldende regels te houden.
Houd 1,5 meter afstand, vermijd drukte, blijf zo veel mogelijk thuis en draag waar nodig een mondkapje. Ook geldt er een avondklok vanaf 22.00 uur. 

Wil je thuis eens lekker eten? Of is er binnenkort iemand jarig waar je niet naartoe kunt? Of gewoon zin in iets lekkers? Kijk dan eens op vanuitjehuis.nl of kiesvoorlokaal.nl. Op deze website vind je alle restaurants, winkels en andere ondernemers die in deze tijd het lekkerste eten, de mooiste cadeaus en meer leuks bij je thuis bezorgen. Kijk voor een duidelijk overzicht van de winkels in de binnenstad waar je online kan bestellen op www.shopingouda.com.

Op onze Facebook en Instagram delen wij regelmatig initiatieven van lokale ondernemers. Houd deze social kanalen dus ook zeker in de gaten voor de beste tips en actuele informatie.

Actuele informatie over het coronavirus en de maatregelen ervan zijn te vinden op Rijksoverheid.

Bezienswaardigheden en cultuurinstellingen
Musea, openbare bibliotheken en theaters zijn helaas gesloten. Hou voor initiatieven van de instellingen de websites in de gaten! De voorstellingen van De Schouwburg zijn bijvoorbeeld vanuit je huiskamer te bekijken.

Horeca 
Alle eet- en drinkgelegenheden zijn helaas dicht, maar gelukkig hebben veel daarvan wederom een bezorg- of afhaalmogelijkheid! Kijk voor deze specials op de website of Facebookpagina van je favoriete restaurant of op vanuitjehuis.nl of kiesvoorlokaal.nl!

Winkelen
Supermarkten, bakkers, slagers, drogisten en andere winkels voor levensbehoeften zijn geopend. Winkelen op afspraak bij niet-essentiële winkels wordt vanaf 3 maart mogelijk. Dat komt bovenop de mogelijkheid om te bestellen en iets via click and collect aan te schaffen. Winkeliers mogen klanten ontvangen die zich minimaal vier uur van tevoren hebben aangemeld. Dus kijk online bij je favoriete winkel hoe dit in zijn werk gaat. Of kijk op shopingouda.comvanuitjehuis.nl en kiesvoorlokaal.nl.

Bijzondere activiteiten en initiatieven
Gelukkig brengt de coronacrisis ook mooie initiatieven voort. Het haalt de creativiteit van mensen en ook van onze Goudse ondernemers naar boven! 

Uit & thuisagenda
Kijk in de uit- en thuisagenda voor een overzicht van alle activiteiten in Gouda, online en offline.

Bezorgen zonder zorgen
Alles van jouw favoriete Goudse winkel in deze periode toch thuisbezorgd? Dat kan vanaf nu omdat de Binnenstad Gouda een samenwerking is gestart met Bezorging Zonder Zorgen.

De ondernemers van de binnenstad slaan de handen ineen om de inwoners van Gouda optimaal te kunnen bedienen. Vanwege het coronavirus is in een korte tijd deze mogelijkheid bedacht om volgens de RIVM-regels te kunnen bezorgen en tegelijkertijd de centrumondernemers te ondersteunen.

Neem contact op met jouw favoriete winkel en ontvang jouw vertrouwde spullen aan je voordeur! 

Kunstcentrum Firma Van Drie lanceert website om thuis exposities te bekijken!
Deze lastige periode heeft Firma van Drie de gelegenheid geboden om een nieuw initiatief te ontwikkelen: het lanceren van de website www.expositiesfirmavandriethuisbekijken.nl waardoor het mogelijk is deze expositie alsnog vanuit huis te bekijken. Ook toekomstige exposities zullen op deze site te zien zijn.

Museum Gouda
Museum Gouda is online nog steeds open! Klik hier en struin online door de collectie heen!

Sint-Janskerk
Klik hier om de cartons van de glazen van de Sint-Janskerk online te bewonderen.