De binnenstad van Gouda bruist weer!

De winkels zijn open en je kunt weer genieten van onze bezienswaardigheden, café's en restaurants. 

Veel bezienswaardigheden werken met online ticketverkoop en tijdslots die je vooraf dient te reserveren. Check daarom voor je bezoek aan Gouda altijd eerst de website van de bezienswaardigheden die je graag wilt bezoeken. 

We kunnen niet genoeg benadrukken om tijdens je bezoek aan de binnenstad afstand van elkaar te houden en drukte te mijden. De binnenstad is op elke dag van de week gezellig, dus beperk je bezoek niet alleen tot de zaterdag.

Op onze Facebook en Instagram delen wij regelmatig initiatieven van lokale ondernemers. Houd deze social kanalen dus ook zeker in de gaten voor de beste tips en actuele informatie.

Check https://www.holland.com/be_nl/toerisme.htm en de website van de  Rijksoverheid voor actuele informatie met betrekking tot het coronavirus en de maatregelen.


Horeca & restaurants
Lekker lunchen, borrelen of dineren in één van de vele restaurants en café's? Voor een tafeltje binnen dient vrijwel altijd gereserveerd te worden. Reserveer dan ook vooraf je plekje via de website van de betreffende gelegenheid. Voor een plekje op één van de terrassen hoef je niet te reserveren, meld je wel even aan voordat je een plekje inneemt.

Voor een overzicht van alle restaurants die er in Gouda te vinden zijn met contactgegevens erbij, kijk je hier. Kijk voor de tijdelijke acties wel even op de website of Facebookpagina van je favoriete restaurant!

Winkelen
Lekker slenteren en winkelen in de sfeervolle Goudse straatjes doen we natuurlijk graag. En gelukkig is dit momenteel op gepaste afstand en met de door winkels getroffen maatregelen nog steeds mogelijk. Via deze link vind je een overzicht van alle winkels in Gouda.

Bijzondere activiteiten en initiatieven

Gelukkig brengt de coronacrisis ook mooie initiatieven voort. Het haalt de creativiteit van mensen en ook van onze Goudse ondernemers naar boven! 

Uit & thuisagenda
Kijk in de uit- en thuisagenda voor een overzicht van alle activiteiten in Gouda.

Ludieke kaasstickers in de binnenstad.
"De binnenstad van Gouda ontvangt je juist nu met open armen." Deze tekst staat op enkele van de ruim 800 straatstickers die in de binnenstad van Gouda zijn te vinden. Op de kaasvormige stickers staan ook gedichten over de huidige situatie van Goudse stadsdichters. De kleine stickers liggen op 1,5 meter van elkaar, om zo de bezoeker te helpen de juiste afstand te bewaren. De grote stickers hebben - hoe kan het ook anders - een diameter van 1,5 meter. Een mooi initiatief van het SOG.

Punselie's stroopkoekjes
Punselie heeft maar liefst 30.000 koekjes oftewel 510 dozen gedoneerd aan IC personeel. De koekjes hebben een speciale wikkel met de tekst SUPERHELD trots op jou.
Bovendien verkopen ze nu online in hun webshop een doos met 60 koekjes. De koekjes worden verpakt in een witte foliewikkel. Je krijgt er 60 papieren stickers bij die je kunt gebruiken om je persoonlijke wens op het koekje te zetten. 
Klik hier voor meer informatie!

Bezorgen zonder zorgen

Alles van jouw favoriete Goudse winkel in deze periode toch thuisbezorgd? Dat kan vanaf nu omdat de Binnenstad Gouda een samenwerking is gestart met Bezorging Zonder Zorgen.

De ondernemers van de binnenstad slaan de handen ineen om de inwoners van Gouda optimaal te kunnen bedienen. Vanwege het coronavirus is in een korte tijd deze mogelijkheid bedacht om volgens de RIVM-regels te kunnen bezorgen en tegelijkertijd de centrumondernemers te ondersteunen.

De samenwerking is geïntroduceerd door Hans van Aalst, de nieuwe centrummanager van onze mooie stad Gouda.

Neem contact op met jouw favoriete winkel en ontvang jouw vertrouwde spullen aan je voordeur! 

Kunstcentrum Firma Van Drie lanceert website om thuis exposities te bekijken!
Deze lastige periode heeft Firma van Drie de gelegenheid geboden om een nieuw initiatief te ontwikkelen: het lanceren van de website www.expositiesfirmavandriethuisbekijken.nl waardoor het mogelijk is deze expositie alsnog vanuit huis te bekijken. Ook toekomstige exposities zullen op deze site te zien zijn.