Navigatie

Gouds Kaashuis

In onze winkel vindt u heerlijke Goudse Kaas maar ook kaas van verder weg.

Gouds Kaashuis verkoopt daarnaast sauzen, dressings, mosterd, olie, azijnen en nog vele andere delicatessen zodat u uw culinaire hart helemaal op kunt halen. Uiteraard mag een heerlijk glas wijn daarbij niet ontbreken. Hiervoor kunt u terecht bij het uitgebreide wijnassortiment. Voor de echte beleving bent u van harte welkom in de winkel midden in het gezellige oude centrum van Gouda.

RECEPT: Stevige boerenkaassoep
Maar het allerlekkerst? Dat is toch de authentieke Goudse boerenkaas, die nog altijd door zelfkazende boeren in de dorpen rondom Gouda wordt gemaakt. Het Gouds Kaashuis van Maurice en Sandra heeft wel meer dan vijftig soorten op de planken liggen. Waaronder die van Maurice zelf. Iedere vrijdag maakt hij in het boerendorp Waarder zijn eigen kaasje. We vroegen hem naar zijn lievelingsrecept. 

Ingrediënten voor 4 personen
2 teentjes knoflook
½ eetlepel kerriepoeder
½ eetlepel paprikapoeder
650 ml warme kippenbouillon
350 ml kookroom
2 stengels prei, in ringen
300 gr. geraspte oude boerenkaas
300 gr. belegen boerenkaas

Bereiding
Verhit de pan en doe er een scheutje olie in. Voeg kerrie en paprikapoeder toe, en pers de knoflook erboven uit. Smoor dit langzaam aan (niet bakken). Voeg op het laatste moment de preiringen toe. Voeg dan de room en het kippenbouillon toe, en verwarm het geheel tot het kookpunt. Roer er met een garde beetje bij beetje de kaas door. Zet het gas niet te hoog, het kan makkelijk aanbranden! Maak je soep op smaak met wat zout en peper. Haal een lekker donkerbruin stokbrood in huis en … genieten maar!