Wekelijks op Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag en Zondag, wordt gestart vanaf 18 Jan 2023, tot en met 26 Feb 2023
Aanvang: 12:00 - Einde: 17:00

Bij Kunstcentrum Firma van Drie is van 18 januari t/m 26 februari de expositie Salon d'Art te zien. Zo'n 25 kunstenaars tonen in deze expositie werk gemaakt in 2022.

In de kunstgeschiedenis wordt een 'Salon' beschreven als een tentoonstelling die vooral werken toonde van gevestigde beeldende kunstenaars verbonden aan de kunstacademie. In de negentiende eeuw werd daarbij de gehele wand volgehangen met schilderijen en was het belangrijk een goede plaats te krijgen. Als het werk erg hoog hing kon niemand het natuurlijk zien.


De tentoonstellingscommissie van Firma Van Drie heeft getracht de kunstwerken allemaal zo veel mogelijk te laten uitkomen, zodat ze goed bekeken kunnen worden. Het valt zeker te verwachten dat de hele muur vol komt te hangen. De werken bestaan o,a. uit schilderijen, foto's, reliëfs, beelden en assemblages. In de weekenden zijn de kunstenaars afwisselend bij de expositie aanwezig. Dan is er ook voor het publiek de gelegenheid met hen kennis te maken en van gedachten te wisselen.

Bezoekadres: Achter de Kerk 13, Gouda
Openingstijden: woensdag t/m zondag, 12.00 - 17.00 uur