Wekelijks op Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag en Zondag, wordt gestart vanaf 14 Sep 2022, tot en met 16 Oct 2022.

Aanvang: 00:00 - Einde: 23:59

De grafiektentoonstelling rondom het thema Ontmoeten maakt deel uit van de landelijke manifestatie Grafiek2022. Via deze manifestatie wordt grafiek aangeboden in musea, galeries en werkplaatsen, bij kunstenaars en kunstcentra.

Het thema ‘Ontmoeten’ mag breed worden geïnterpreteerd en roept associaties op met samenkomen, samenzijn, samenwerken, verbinden, treffen, begroeten, naar elkaar toe bewegen, of betrokkenheid. Het kan uitdrukking geven aan de relatie tot de natuur, andere culturen, andere kunstvormen – of het hele schouwtoneel. De tentoonstelling bij Kunstcentrum Firma Van Drie bestaat uit grafisch werk van acht kunstenaars: Yuriko Miyoshi, Monique van Wensveen, Saskia Serlé, Loes Huis in 't Veld, Marisa Keller, Sylvia Leeflang, Wendy van den Heuvel en Karin Winkel.

Op 23 september a.s. wordt de tentoonstelling geopend door Ad Stijnman, kunsthistoricus, graficus, tekenaar en bibliothecaris en is een expert op het gebied van grafiek. Ad is ook auteur en bekend van Printing Colour 1400-1700 (2017), Coloritto (2003) en Engraving and Etching, 1400-2000 (2012).

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars:

Yuriko Miyoshi maakt unieke kopie-etsen, een techniek ontwikkeld door haarzelf. Tijdens het weekend van 1 en 2 oktober geeft zij drukworkshops, waarover meer informatie op haar website Hanga-land.blogspot

Monique van Wensveen maakt onder meer ruimtelijk werk van geëtst koper, blauwdrukken en tekeningen. Wensveen Grafiek
Saskia Serlé maakt etsen. Saskia Serlé
Loes Huis in 't Veld maakt zeefdrukken en etsen Loes Huis in t veld
Marisa Keller gebruikt gemengde druktechnieken Marisa Keller
Sylvia Leeflang diverse technieken. Sylvia Leeflang
Wendy van den Heuvel toont zeefdrukken. Wendy van den Heuvel
Karin Winkel toont etsen. Karin Winkel

Grafiek Drukworkshops

In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 oktober zijn er workshops te volgen. Yuriko Miyoshi organiseert een drukworkshop bij Firma Van Drie, waarbij je kunt kennismaken met klassieke Japanse afbeeldingen en afdrukken kunt maken op Japans papier. Technieken zijn hoogdruk en diepdruk met inkt op aqurelverf en oliebasis. Kosten 40,- per persoon. Reserveren is verplicht: print88x@gmail.com. Voor meer informatie: Hanga-land.blogspot

www.firmavandrie.nl