Navigatie

Gouds Werk

van Bergen IJzendoornpark 7
2801 AA  Gouda

Wekelijks op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag en Vrijdag, wordt gestart vanaf 4 Dec 2017, tot en met 26 Feb 2018
Aanvang: 08:30 - Einde: 14:30

7e expositie

U kunt de werken bewonderen van de kunstenaars Marrianne Waalwijk, Nicole Jansen en Liesbeth Kool. 
Marianne exposeert met haar interessante schilderijen, Nicole met haar schitterende foto’s en Liesbeth toont bijzonder keramiek.
Een tipje van de sluier!
Marrianne Waalwijk ziet zichzelf als een “verbeeldend kunstenaar”. Ze maakt tekeningen, schilderijen, collages en beeldend werk, ook in opdracht.
Ze gebruikt terugkerende elementen: een hartje omdat ze zo van mensen houdt, een koe omdat ze in Holland woont en een vogeltje omdat ze zo’n “fladdertje” is.
Nicole Jansen ziet fotografie als een gevangen illusie, een fractie van de werkelijkheid.
Volgens haar kan een beeld vleien, maar ook confronteren. Ze vindt het leuk als mensen stilstaan om te kijken wat ze werkelijk zien op haar foto’s, ze verrast.
Marrianne en Nicole hebben al een halfjaar een pop-up galerie/atelier tegenover het station op de begane grond van het gebouw van de Goudse Verzekeringen.
Liesbeth Kool heeft de lerarenopleiding Handvaardigheid en Textiele Werkvormen gevolgd en op de Werkschuit cursussen schilderen en keramiek gedaan.
Momenteel combineert ze gedraaide vormen met handvormtechnieken en glas.
Liesbeth zegt zelf dat ze “rommelt” met spullen en ideeën die voorhanden zijn. Echter de keramiek die zij creëert is heel bijzonder.