Dagelijks, wordt gestart vanaf 14 Apr 2022, tot en met 17 Sep 2022
Aanvang: 00:00 - Einde: 23:59

Ter gelegenheid van Gouda750 heeft Gouda Kaasstad een geocache gemaakt. Een cache die verwijst naar KAAS. Gouda cheese capital of the world.Een cache die verwijst naar KAAS. Gouda cheese capital of the world.

Gouda ligt centraal in Cheese Valley, een uniek gebied midden in het Groene Hart, de oorsprong van échte Gouda kaas, het gele goud van Holland. In Gouda wordt al eeuwenlang kaas verhandeld. De Goudse Waag neemt daarbij een centrale plaats in. Sinds 1668 werd hier de kaas gewogen, tegenwoordig is hier het Kaasmuseum gevestigd. Sinds 2019 is in Gouda ook de Cheese Experience gevestigd. 365 dagen per jaar kun je daar interactief het hele kaasmaakproces, van koeien tot kaas, ervaren.

Gouda is als kaasnaam wereldberoemd. Wat veel mensen niet weten is dat het een prachtige oudhollandse stad is met een historische centrum. Midden op de Goudse markt, waar eeuwenlang kaas is verhandeld, staat het stadhuis uit de 15e eeuw. Aan de voet van dit stadhuis wordt vanaf 14 april tot en met 15 september 2022 de Gouda Kaas- en Ambachtenmarkt georganiseerd. De kazen worden dan op de ouderwetse manier (met handjeklap) verhandeld. In de week van de opening en de week van de sluiting duren de kaasmarkten de hele dag.

De geocache is de hele feestperiode Gouda750, 14 april t/m 17 september, actief.

 Ga naar de website van de organisator Stuur een mail