Stationsplein 8
2801 AK  Gouda

Openingstijden

Do, Vrij en zaterdag 10.00 - 16.00

Wekelijks op Vrijdag, Donderdag en Zaterdag, wordt gestart vanaf 9 Sep 2022, tot en met 10 Oct 2022.

Aanvang: 10:00 - Einde: 17:00

Vanaf 9 september tot 10 oktober, elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 Rini Leefsma-Nagtegaal een veelzijdig kunstenares uit de vorige eeuw. Zij had een grote voorliefde voor de natuur, het bos, de polder, dieren, landschappen en bloemen. Deze onderwerpen verwerkte zij in aquarellen, etsen, olieverven, houtsnedes en tekeningen. Later in haar leven ontwikkelde zij een sprookjesachtige techniek waarbij er dieren, gnomen en andere sprookjesfiguren tot leven komen. Dit gedeelte van haar werk wordt in de kunstwereld gezien als zeer origineel en interessant.

Tijdens de tentoonstelling is een groot oeuvre te bewonderen uit de collectie van Rini Leefsma-Nagtegaal. Tevens is er gelegenheid tot aankoop van deze werken.

Halverwege de expositie (elke laatste zaterdag van de maand) organiseert STADSKANT een midisage. Een klein feestje voor geïnteresseerden, vrienden, familie en genodigden die het leuk vinden om onder het genot van een hapje en een drankje kunst te komen bekijken.

Midisage: 24 september van 15.00-17.00
De toegang is vrij.

Om STADSKANT en de kunstenaars te ondersteunen zijn er tijdens de expositiedagen “supportkaartjes” te koop. In ruil hiervoor krijg je een heerlijke cappuccino of thee met wat zelfgebakken lekkers.