Wekelijks op Zondag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag en Zaterdag, wordt gestart vanaf 30 Jan 2019, tot en met 23 Feb 2019
Aanvang: 12:00 - Einde: 17:00

'Antichambre' laat schilderijen, foto’s, ruimtelijk werk, keramiek, video’s, sieraden en lampen zien. Anders dan de museumsalon benadert 'Antichambre' de inrichting van de klassieke Salon uit de negentiende eeuw.

Vlak na de opening van de driejaarlijkse 'Salon' van Museum Gouda organiseert de naastgelegen Firma Van Drie een tentoonstelling van kunstenaars die niet geselecteerd werden voor deelname aan deze editie. Geen verbitterde 'Salon des réfusés', maar een optimistische 'Antichambre'. Kunnen aan de tentoonstelling in Museum Gouda slechts 25 geselecteerde kunstenaars deelnemen, aan 'Antichambre' (de naam van de vroegere wachtkamer van welgestelden) doet een veelvoud mee. Aan het publiek om de twee tentoonstellingen te vergelijken.

'Antichambre' laat schilderijen, foto’s, ruimtelijk werk, keramiek, video’s, sieraden en lampen zien. Anders dan de museumsalon benadert 'Antichambre' de inrichting van de klassieke Salon uit de negentiende eeuw. Met muren van boven tot onder vol kunstwerken wordt de bezoeker ondergedompeld in een totaalkunstwerk, een Wunderkammer van hedendaagse kunst.

De tentoonstelling is van woensdag 30 januari tot en met zondag 24 februari.

Opening zondagmiddag 3 februari, 15.00 uur.

Vrijdagavond 8 februari, 20.30 uur: filmpjes van Rob Thuis (meer informatie volgt).

Zondagmiddag 24 februari, 16.00 uur: Finissage.